Пошук

Розпочалась сімдесят четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню

Дата: 08.05.2022 09:14
Кількість переглядів: 548

Фото без описуВорог продовжує повномасштабну збройну агресію проти України. На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків. Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до подальшого наступу на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на лиманському, попаснянському, сєверодонецькому та авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку продовжує блокувати наші підрозділи у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдають ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводять перегрупування і посилення підрозділів, нарощують систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

За минулу добу зенітно-ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу “Орлан”, два БпЛА типу “Форпост” та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу «Орлан» знищили зенітні ракетні підрозділи Сухопутних військ.

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України відбили дев’ять атак ворога, знищили дев’ятнадцять танків, двадцять одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованих автомобілів, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

На ранок 8 травня у Калинівській громаді зареєструвалося 2880 переселенці серед них 883 дитини.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 8 годину ранку 7 травня показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,014 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Сьогодні в Україні відзначають День матері. Це свято важливе для кожного з нас, адже ми багато чим зобов'язані найдорожчим нашому серцю людям - матерям. На жаль, нині материнство – це не лише велика відповідальність, а й постійні переживання за долі дітей. І не важливо скільки років вашій дитині – чи це немовля, чи вже зрілий син чи донька, серце матері болить за кожного.

Дорогі матері, прийміть слова вдячності, любові і поваги. Нехай у ваших очах не гасне усмішка. Від щирого серця бажаю всім жінкам-матерям здоров'я, щастя, родинного добробуту, нехай Бог береже вас і ваших дітей. Особлива подяка матерям, чиї діти ніколи не повернуться додому з війни. Ви виховали справжніх патріотів своєї країни, відважних Героїв. Низький уклін вам та щирі слова подяки. Нехай якнайшвидше ми здобудемо Перемоги та ніколи більше матері не проливають сліз, оплакуючи своїх дітей. Миру усім нам та щасливого майбутнього.

Калинівський міський голова Василь Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь