Пошук

Калинівська міська рада виносить на обговорення пропозицію про перейменування вулиць, провулків, які мають назву, пов’язану із росією та білорусією

Дата: 27.04.2022 15:04
Кількість переглядів: 2489

Фото без описуКалинівська міська рада виносить на обговорення мешканців громади пропозицію про перейменування вулиць, провулків, які мають назву, пов’язану із росією та білорусією.

Лише у Калинівці із 112 вулиць та провулків 31, носять назви, пов’язані із країною агресора. На жаль, вулиці Некрасова, Суворова, Лермонтова, Маяковського, Чкалова та подібні є не лише у Калинівці, а й в інших населених пунктах громади.

- Протягом останніх днів в українських містах і селах триває дерусифікація – перейменування вулиць, названих іменами російських діячів. Багато вулиць, провулків у нашій громаді також назвали на честь російських політиків, діячів літератури та мистецтв, які жодним чином не мають відношення до Калинівки та України загалом. Пропоную жителям Калинівської громади також підтримати гарну ініціативу та змінити назви цих вулиць у нашій громаді, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Якщо громада підтримає дану ініціативу, ми створимо комісію, яка визначить перелік вулиць, які потрібно перейменувати, та варіанти нових назв.

Зазначимо, що процес декомунізації розпочався у Калинівській громаді ще у 2015 році. Жителі деяких населених пунктів повністю замінили російські та радянські назви вулиць і тепер живуть на вулицях Вишневій, Сонячній, Луговій тощо. Окрім нейтральних назв, в історії України є багато діячів, які гідні того, щоб на їх честь називати вулиці нашої громади. У ці дні в нас з’являються нові герої, що жертвують своїми життями за нашу країну. Це їхню пам’ять ми зобов’язані увіковічити.

До речі, після перейменування вулиці ніхто не мусить бігти до міграційної служби, щоб зробити відмітку про нову адресу. Перереєстрація місця проживання особи може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь