Пошук

У Черепашинцях упорядкували територію біля пам’ятника загиблим односельцям та висадили молодий парк

Дата: 13.04.2022 12:00
Кількість переглядів: 1084

Ще на одне затишне та гарне місце стало багатшим село Черепашинці. Днями жителі старостинського округу завершили роботи з упорядкування території біля пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни односельцям. Майже два місяці вони працювали над реалізацією цього проєкту.

-Ще в 1975 році учні нашої школи висадили біля пам’ятника сосни. З роками вони втратили свою привабливість через хвороби та  вік. А півтора гектара землі в центрі села позаростали чагарниками. Тому було прийнято рішення зробити цю територію окрасою села, - розповідає ініціаторка робіт та дизайнерка проєкту виконуюча обов’язки старости Черепашинецького старостинського округу Наталія Черниш. – До роботи взялися ще у лютому. Найважче було позбутися старих дерев, повикорчовувати сосни та сухостій, які росли на цій території.

Першими до роботи стали кочегари котелень сільського будинку культури та амбулаторії: Леонід Прядун, Олександр Вівдич, Володимир Струць, Анатолій Возний та працівник комунального підприємства Леонід Бевз. До роботи залучили десять одиниць техніки, яку надали родина Царуків, Володимир Долюк, Віктор Яснюк, Олександр Наконечний, Іван Вінярський, Володимир Парасунько.

Місцевий фермер Олександр Кожушний передав громаді кошти, за які придбали саджанці рослин. А закладали молодий парк усією громадою, працівники усіх бюджетних установ: школи, дитячого садка, будинку культури, старостинського округу, касир водопостачання, жителі села Микола Юхимець та Юрій Гуменчук. Разом вони висадили 96 саджанців катальпи, 80 декоративних слив, 150 кущів самшиту та 20 кущів юки.

-Щиро вдячна Калинівському міському голові, який допомагав нам реалізовувати проєкт, усім односельцям, які підтримали словом та ділом. Вірю, що ворог не ступить на нашу черепашинецьку землю і наше село з кожним роком ставатиме все кращим, - каже Наталя Черниш.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь