Пошук

«Ірпінь місто могутнє»: Уродженка Польової Лисіївки написала пісню про місто Ірпінь, в якому мешкала її родина

Дата: 12.04.2022 16:00
Кількість переглядів: 927

Доля Ірпені, Бучі, Гостомеля та інших українських міст та сіл, які постраждали від рук рашистів вразила весь світ. Важкі світлини страченого мирного населення, зруйнованих будинків та знищених вулиць зранили серце кожного українця. Свій біль, скорботу та велику віру у перемогу та відродження рідного міста вписала у слова своєї пісні про Ірпінь уродженка Польової Лисіївки Олеся Філевська (до заміжжя Островська), яка до війни проживала з родиною в Ірпені.

-Ми не встигли виїхати з міста. Десять днів провели з дітьми в Ірпені під обстрілами. Ховалися у підвалі. До всього ще й захворіла трирічна донечка і нам довелося рятувати її тими ліками, які мали вдома. На десятий день за нами автомобілем приїхав кум і ми залишили місто в той самий момент, коли в нього увійшли кадирівці. Ми виїжджали і чули позаду машини постріли з автомата, - згадуючи про пережите Олеся Філевська не може стримати сльози. - Діти хоч ще малі, але вже усвідомлюють що таке війна. Трирічна донечка намалювала наш будинок в Ірпені, а над ним ракету. Коли я запропонувала намалювати над будинком сонечко, яке посміхається, донька сказала, що над нашим будинком сонечко не посміхається.

Будинок родини Філевських не уцілів. А квартиру, як вважає жінка, вберегла чудодійна ікона, яку подарували родині. Перед від’їздом з Ірпеня жінка поставила ікону на вікно і сказала, що вона охоронятиме їх дім. Квартира Олесі уціліла повністю, а сусідня - зазнала значного руйнування.

Усе пережите надихнуло Олесю Філевську написати пісню про Ірпінь.

-Хоч і дуже важко на душі, але хотілося, щоб ця пісня була мотиваційною, щоб надихала нас, додавала віри у нашу перемогу, - розповідає авторка пісні. – Тому я написала пісню під музику Бужинської «А у нас на Україні», а слова написала сама.

Авторка сама виконала пісню, яку записали у Центрі культури та дозвілля, а батько, Василь Островський, записав кліп. За один день пісня «Ірпінь місто могутнє» набрала майже триста переглядів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь