Пошук

Шістсот дев’яносто вісім переселенців подали заявки на отримання статусу внутрішньо переміщених осіб

Дата: 30.03.2022 11:17
Кількість переглядів: 1001

Фото без описуНа ранок 30 березня у Калинівській громаді зареєструвалося 1669 переселенців, в тому числі 550 дітей. За три дні шістсот дев’яносто вісім осіб вже подали заявки на отримання статусу внутрішньо переміщених осіб, сто двадцять два переселенці вже отримали статус. Окрім цього понад 25 тисяч переселенців зупинялися у наших населених пунктах транзитом. Їм також надавали місце для ночівлі, харчування та, в разі потреби, матеріальну чи технічну допомогу.

Статус внутрішньо переміщених осіб дає можливість отримати грошову допомогу 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2000 гривень на кожну іншу особу.

Для того, щоб отримати статус, необхідно стати на облік внутрішньо переміщених осіб та отримати довідку про взяття на облік. Для цього треба звернутися за місцем проживання у старостинський округ або ж у Центр надання адміністративних послуг міської ради.

Другим етапом є подання заявки на отримання допомоги. Тут також потрібно звернутися особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади або ж ЦНАПу.

Усі переселенці, які оселилися на території Калинівської громади, можуть скористатися медичними послугами. Лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги проводитимуть обстеження громадян та надаватимуть їм медичну допомогу. При потребі можуть укладатися Декларації із місцевими лікарями. Записатися на прийом до лікаря та отримати медичну допомогу можна за телефонами: (4333)2-19-69 або ж 0674359303.

Школярі, які разом із батьками змушені були залишити свої домівки, можуть разом з учнями місцевих шкіл відвідувати онлайн уроки. Для того, щоб отримати доступ до онлайн платформи, потрібно звернутися до керівництва сільських шкіл тієї громади, де ви оселилися, або ж у міський відділ освіти.

Також можна подати заявку на відвідування дитячого садка, у разі відновлення їх роботи.

Не забувайте, що у Центрі культури та дозвілля працює Центр надання гуманітарної допомоги, де переселенці можуть отримати одяг, харчі, речі першої потреби та засоби гігієни.

-Сьогодні я спілкувався із переселенцями, які прийшли зареєструватися у ЦНАП, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Усі вони задоволені умовами, які для них створили, та дякують за допомогу і підтримку. Але, хочу звернутися до наших калинівчан, не будьте байдужими. У разі потреби допоможіть людям, які через війну втратили все. Навіть ваші добрі та щирі слова підтримки потрібні їм у такий важкий для всіх нас час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь