Пошук

Американці Лаура та Марк Боханен передали медичне обладнання для жителів Хомутинців

Дата: 28.03.2022 15:58
Кількість переглядів: 1066

Фото без описуЛаура та Марк Боханени живуть у Хомутинцях вже чотирнадцять років. Тут, у мальовничому подільському селі, подружжя з Америки створило благодійну організацію «Вінниця – серце України», яка надає реабілітаційну допомогу алкоголе та наркозалежним громадянам. Під опікою подружжя постійно перебуває до десяти пацієнтів, які за допомогою трудотерапії позбуваються своєї залежності.

-Лаура та Марк завжди переймаються проблемами громади. Запитують чим  можуть нам допомогти, надавали допомогу для малозабезпечених жителів села. І коли на українську землю напали російські окупанти, наші американці не залишили Хомутинців, а почали активно допомагати громаді, - розповідає виконуюча обов’язки старости Хомутинецького старостинського округу Оксана Мудрик. - Завдяки їм та американцям, які вболівають за долю українців, наш старостинський округ отримав повний набір медичних засобів для надання невідкладної допомоги та медичне обладнання.

На замовлення медичних працівників старостинського округу з Америки до Хомутинець, окрім медичних препаратів, надіслали сучасний електрокардіограф, небулайзер та стоматологічне крісло.

Як розповіла завідувачка фельдшерсько-акушерським пунктом Лідія Шуляк, нове обладнання стане у пригоді мешканцям громади та покращить якість надання медичних послуг. Так, наприклад, раніше виникала проблема у селі із наданням стоматологічних послуг. Лікарі, яким пропонували обслуговувати хомутинчан, вимагали відповідних умов для роботи і тепер такі умови з’явилися.

-Дуже щиро вдячна Лаурі та Марку, усім американцям, які надали нам допомогу. У такі важкі для України часи, вони не залишили нас наодинці із нашими проблемами, а допомагають нам та підтримують. Окрім медичного обладнання Лаура та Марк планують закупити продуктові набори для переселенців та малозабезпечених жителів Хомутинців, - продовжує Оксана Мудрик. - В Україні війна і ця війна зробила нас ще дружнішими та завзятішими. Наші люди завжди були щирими та щедрими, а сьогодні ми, як одна родина. З перших днів нападу росії на Україну мешканці села почали допомагати військовим, переселенцям. Щодня вони приходять, запитують чим можна допомогти. Ось і коли я закликала громаду вийти на толоку та прибрати територію сільського кладовища, вийшло понад сто жителів села. У минулі роки приходило десь сорок-п’ятдесят односельців. Така самовіддача, згуртованість та щирість вражає. З такими людьми ми обов'язково переможемо ненависних загарбників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних