Пошук

Керівники силових структур розповіли жителям Калинівської громади як діяти у надзвичайній ситуації

Дата: 23.02.2022 14:28
Кількість переглядів: 4348

Фото без описуПід головуванням Калинівського міського голови Василя Поліщука відбулася робоча нарада за участю виконуючих обов’язки старостів Калинівської громади, керівників відділів, управлінь, комунальних підприємств, медичних закладів, лісництв та очільників силових структур, які знаходяться на території Калинівської громади.

Перед початком наради хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять померлого учасника АТО Анатолія Браткова.

Начальник Хмільницького міжрайонного відділу Служби безпеки України Володимир Богданов, начальник Калинівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Володимир Олексюк, начальник 2 відділу Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Наумець, начальник загону 19 ДПРЗ м.Калинівка 7 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олександр Мовчан, командир військової частини А 1119 Микола Батюк розповіли калинівчанам про ситуацію, яка нині склалась в Україні, та обговорили заходи безпеки, яких потрібно дотримуватися у громаді. До обговорення ситуації долучився депутат міської ради Анатолій Сопін.

-Ситуація складна, але контрольована, - зазначив начальник Хмільницького міжрайонного відділу Служби безпеки України Володимир Богданов. – Будемо вірити у те, що військового наступу нам вдасться уникнути. Однак можливі диверсії. Тому прохання до всіх жителів громади не панікувати, але й не втрачати пильності. У разі виявлення невідомих, підозрілих осіб терміново телефонувати співробітникам  Служби безпеки України або ж в правоохоронні органи.

Повідомити правоохоронців потрібно, якщо у вашому населеному пункті з’явилися підозрілі незнайомі особи, якщо ви зустріли у лісі чи у полі невідомих осіб, які цікавляться військовими частинами, арсеналом, якщо ви стали свідком запуску безпілотника чи антиукраїнської агітації.

Усі учасники наради наголосили на тому, що сила українців у їх єдності та згуртованості. Тому у такий непростий час кожен житель громади має бути відповідальним та небайдужим не лише до себе й своєї родини, а й до людей, які його оточують. Тому не варто знімати та поширювати у соціальних мережах відео із пересуванням українських військових, панікувати, коли побачили над Калинівкою гелікоптер чи літак, які часто приземляються на аеродромі.

-Паніка ніколи не доводила до добра, потрібно зберігати спокій, але при цьому ми повинні бути готовими до всього. Потрібно обговорити в колі родини план можливих дій у випадку надзвичайної ситуації. Пам’ятайте про те, що зв'язок можуть відключити, тому обговоріть хто за що відповідає. Наприклад, хто забирає дитину зі школи, де зустрічаєтеся, куди в разі потреби будете виїжджати, що потрібно взяти із собою та інше, - порадив начальник загону 19 ДПРЗ м.Калинівка 7 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олександр Мовчан.

Начальник 2 відділу Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Наумець повідомив присутнім, що на даний час мобілізації до війська немає, працівники територіального центру лише уточнюють інформацію та контакти військовозобов’язаних, які мешкають на території громади, але охочі можуть записатися до батальйону територіальної оборони Вінниччини, який знаходиться у Хмільнику.

-Нині поліція, рятувальники, військові працюють у посиленому режимі, а наше з вами завдання підтримувати їх та допомагати, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Військові захищають нас зі зброєю у руках, а ми маємо сумлінно працювати, підтримувати економіку країни, робити свою громаду кращою.

Телефони, які варто знати жителям Калинівської громади:

  • 2-15-00 (черговий Хмільницького міжрайонного відділу Служби безпеки України)
  • (097)511-43-21 (Мазур Юрій Васильович, СБУ)
  • (096)806-51-36 (Батюк Микола Іванович, в/ч А1119)
  • (098)590-76-85 (черговий в/ч А1119)
  • 102 (поліція).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь