Пошук

Онлайн-конкурс «В хоробрих серцях жива Україна» відкрив нові імена та нові таланти Калинівської громади

Дата: 22.02.2022 15:47
Кількість переглядів: 1113

Фото без описуУ Калинівській громаді підбили підсумки національно-патріотичного онлайн-конкурсу «В хоробрих серцях жива Україна», присвяченого 8 річниці загибелі Героїв Небесної сотні. Цьогоріч у конкурсі взяли участь 85 учасників з 23 закладів культури громади.

-Щороку конкурс відкриває нам нові імена та нові таланти й щоразу виступи учасників конкурсу до болю щемливі та зворушливі, - розповідає директорка Центру культури і дозвілля Калинівської міської ради Марія Шелешко. – Ми не стримували сліз, коли переглядали відеозаписи конкурсантів. Було стільки гарних виступів, що ми були змушені збільшити кількість номінацій і замість обіцяних трьох, визначили переможців у шести номінаціях.

У номінації «Літературно-музичні композиції» перемогу виборов творчий колектив Глинського сільського будинку культури, який презентував композицію «Зродились ми великої години». Друге місце розділили між собою творчі колективи з Корделівки, Черепашинець та Малих Кутищ.

У номінації «Вокальні ансамблі» перше місце виборов народний аматорський колектив «Рута-м’ята» Радівського будинку культури. На другому місці колектив з Бережан «Берегиня» і третє місце посів вокальний ансамбль «Надія» з Сальника.

Серед вокалістів перемогу виборола Іванна Рябоконь з Мончинець. Друге місце розділили Катерина Василишина та Софія Яремчук з Черепашинець. А на третьому місці Руслана Фінц з Сальника й Таїса Харжевська з Лісової Лисіївки.

Відкриттям цьогорічного конкурсу стала Маргарита Карпенко з Писарівки, яка перемогла у номінації «Авторський вірш». Свої  вірші Маргарита написала на Майдані у найважчі часи. Це був крик її душі. Маргарита працювала в штабі Майдану, провела там понад 30 ночей, все, що відбувалося на Майдані, бачила на власні очі. На жаль, більшість віршів, які написала за цей час, разом із фотознімками та відео, зникли  із ноутбуком під час розстрілів.

Друге місце у цій номінації розділили Алла Зубко з Сальника та Надія Діхтярук з Котюжинець.

А у номінації «Авторська пісня» визначили єдину переможницю Надію Сотник з Сальника, яка представила на конкурс дві авторські пісні – «Ти дарував мені хустину» та «Росли у матері соколи».

Серед читців поезії журі присудило перемогу Лілії Соломко з Сальника та Маргариті Майструк з Дружелюбівки. Друге місце розділили між собою Ангеліна Довгалюк з Писарівки та найстарша учасниця конкурсу, які виповнилося сімдесят два роки, Галина Литвиненко. Третє місце в Ангеліни Кандибовської з Корделівки та Оксани Юхимчук з Мирного.

Фото без опису

Маргарита Карпенко

Фото без опису

Іванна Рябоконь

Фото без описуРуслана Фінц


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь