Пошук

Представники міської ради привітали із 90 річним ювілеєм двох жительок Калинівської громади

Дата: 21.02.2022 11:57
Кількість переглядів: 810

Фото без описуУ ці лютневі дні дев’яностолітні ювілеї святкують дві жительки Калинівської громади – Ганна Олександрівна Олійник з Малих Кутищ та Ганна Соловіївна Ляшко з Мізякова. Обидві ювілярки все своє нелегке життя пропрацювали на колгоспоному полі, багато спільного у їх долях і кожна їх доля неповторна.

Ганна Олександрівна Олійник живе у Малих Кутищах. За плечима у ювілярки лише чотири класи сільської школи та довгі десятиліття важкої праці у колгоспній ланці. Працювала ланковою, обробляла безкраї поля цукрових буряків.

Усе було у її житті: і радість материнства, коли на світ з'явилися її діти, і гіркота втрати, коли смерть відібрала найрідніших – чоловіка та сина. Але ні в радості, ні в горі жінка не переставала вірити у Бога. І досі її кімнату прикрашає іконостас, біля якого бабуся молиться.

-Я була ще зовсім юною, коли одного разу під час молитви у церкві почула голос, який звелів мені розчистити криницю на Безодні. Прийшла додому і розповіла про це мамі, але вона не повірила. Однак тієї ж ночі мамі наснився сон у якому їй теж веліли, щоб я розчистила криницю. Це було у 1973 році, я виконала наказ і з того часу я вже сорок вісім років доглядаю за цією криницею – прибираю біля неї, висаджую квіти, - розповідає про своє життя Ганна Олександрівна.

Жінка вірить, що вода у криниці цілюща. А ще, у засушливе літо віряни приходять до цієї криниці й просять у Бога дощу. Й після спільної молитви обов’язково має піти дощ.

З вірою у Бога жінка прожила довге життя. Свій ювілейний день народження святкує в колі люблячої родини - доньки, двох онуків та трьох правнуків.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Нелегке життя випало на долю й Ганни Соловіївни Ляшко, яка мешкає в Мізякові. З юних років довелося пізнавати справжню ціну колгоспних трудоднів. Має ювілярка за свою працю почесні відзнаки – Ветеран війни та праці.

Але найголовніший скарб бабусі - її діти, семеро онуків та троє правнуків, для яких Ганна   Соловіївна  залишається  справжньою  берегинею  роду.

Фото без опису

Фото без опису

За дорученням Калинівського міського голови Василя Поліщука очільниця територіального центру Наталя Бачинська та виконуючі обов'язки старостів Лемешівського та Мізяківського старостинських округів Надія Христич та Любов Мусієнко привітали ювілярок із 90-річчям та передали подарунки від міської ради й щирі слова привітань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь