Пошук

У Калинівці вшанували учасників бойових дій в Афганістані

Дата: 15.02.2022 13:27
Кількість переглядів: 1422

Фото без описуУ Калинівці відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Урочистості розпочалися із покладання квітів до підніжжя пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни, Стели пам’яті загиблим на Сході України та пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

За десять років війни в Афганістані обірвалося життя десяти юнаків Калинівщини. У цинковій труні повернулися додому Віктор Драбенюк, Василь Гуменчук, Анатолій Бабій, Анатолій Шкорба, Володимир Валігура, Микола Олійник, Сергій Нечипорук, Олег Столярський, Володимир Бездушний, Анатолій Кабанов.

Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять загиблих в роки афганської війни, побратимів, які відійшли у вічність в мирний час через важкі хвороби та поранення та батьків загиблих воїнів-афганців.

Зі словами подяки звернувся до воїнів-інтернаціоналістів перший заступник Калинівського міського голови Микола Господарець.

-Традиційно 15 лютого, у свято Стрітення Господнього, ми вшановуємо тих людей, які в різні часи сумлінно виконували військовий обов’язок, а також тих,  хто в складі обмеженого контингенту виконували свій обов’язок як будівельники, лікарі, службовці. Не знаючи істини, але маючи обов’язок, в юнацькому віці ви були відряджені на територію іншої держави, з іншою вірою, своїми традиціями і феодальним устроєм, - зазначив Микола Господарець. – Але ваша віра, відданість присязі давали вам сили, а ще більше, мабуть, давала сили віра в побратима, який був поруч і який, у разі потреби, прикривав спину або доводилося прикрити його спину і, безперечно, віра у те, що вас тут чекають. Я хочу подякувати всім вам і зазначити, що Спілка учасників бойових дій в Афганістані є зразковою в одностайності, підтримці. Ви сьогодні є прикладом для наших військових, які перебувають на Сході, які також з надією вірять у те, що прийде той час, коли буде звільнена наша територія і ми будемо жити в мирі, як цивілізована європейська країна.

З нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану Подякою обласної ради та облдержадміністрації нагородили голову Спілки учасників бойових дій в Афганістані Петра Шиманського. А Іллі Бойку, Івану Брендюку, Володимиру Буртовому, Віктору Вараниці, Миколі Галицькому, Ігорю Гончару, Віктору Ковальчуку, Віктору Літвінчуку, Андрію Мацюху, Юрію Міняйлові, Володимирові Ніцевичу, Аксентію Пінчуку, Віктору Пушкару, Олександру Ратушняку та Володимирові Шепеті перший заступник Калинівського міського голови вручив подяки Калинівської міської ради.

Працівники культури Калинівської територіальної громади підготували для  ветеранів війни в Афганістані концертну програму.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь