Пошук

У Калинівці облаштовують додаткові укриття для населення у разі надзвичайних ситуацій

Дата: 14.02.2022 15:17
Кількість переглядів: 3441

Фото без описуКомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калинівської міської ради прийняла рішення про облаштування на території Калинівської громади додаткових укриттів для населення у разі надзвичайних ситуацій.

Згідно із рішенням комісії керівники підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, комунального підприємства «Управляюча компанія «Житловик», голови правлінь ОСББ, розташованих на території Калинівської міської територіальної громади (крім балансоутримувачів (власників) протирадіаційних та найпростіших укриттів) мають визначити для укриття населення (працівників) підвальні, цокольні та інші заглибленні приміщення, а при конструктивній відсутності таких - перші поверхи будівель із передбаченням заходів щодо посилення їх захисних властивостей (закладенням віконних отворів щитами, мішками з піском (ґрунтом), дообладнанням елементами життєзабезпечення (освітлення, водопостачання) тощо.

-Облаштування укриттів – це не додатковий привід для паніки, а потреба сьогодення. Люди почуватимуться значно спокійніше, коли знатимуть, що про їх безпеку подбали, - зауважили члени комісії.

Також необхідно вжити невідкладних заходів з приведення вищезазначених приміщень у належний санітарний та протипожежний стан, згідно з «Роз’яснення щодо облаштування для укриття працівників (персоналу) та інших категорій населення у підвальних, цокольних та інших заглиблених приміщень, а також перших поверхів будівель».

У багатоквартирних житлових будинках підвальні, цокольні та інші заглибленні приміщення, а також перші поверхи можуть перебувати в законному користуванні або приватній власності інших осіб. У такому випадку використання такого приміщення для укриття повинно вирішуватись на загальних зборах мешканців із запрошенням власника або законного користувача таких приміщень.

Місця розташування зазначених об’єктів будуть позначені за допомогою табличок та вказівників руху до них. У разі відсутності необхідності визначити напрямки, позначити такі об’єкти тільки табличками та повідомленням на дошках оголошень у під’їздах багатоквартирних будинків (про місце розташування укриття і правила перебування в них).

Мешканці власних домоволодінь, використовують для укриття належні їм підвальні, цокольні, приміщення та інші заглиблені приміщення. А при конструктивній відсутності таких – перші поверхи будівель, із передбаченням заходів щодо посилення їх захисних властивостей (закладенням віконних отворів щитами, мішками з піском.

Роз’яснення щодо облаштування для укриття працівників (персоналу) та інших категорій населення у підвальних, цокольних та інших заглиблених приміщень, а також перших поверхів будівель ДОДАЄТЬСЯ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь