Пошук

Чому молоді матусі надають перевагу пологовому відділенню Калинівської центральної районної лікарні

Дата: 09.02.2022 13:01
Кількість переглядів: 3123

Фото без опису«Хочу висловити найтепліші слова вдячності за вашу благородну працю, за вашу чуйність, професіоналізм та особливий підхід до кожної жінки! За те, що даруєте людям найдорожче – здоров’я та життя!
Ви - чудова команда пологового, дійсно, професіонали своєї справи! Завжди з нами на зв’язку і ніколи не відмовляєте у пораді або консультації навіть у свій вільний позаробочий час. Дуже вдячні й цінуємо ваш час і уважність до нас.
Всім величезна подяка і побажання успіхів у майбутньому», - таку зворушливу подяку залишила у книзі відгуків родина Вишневських, у котрих у калинівському пологовому відділенні за останні роки народилося 7 онуків.

«Лікарня, доброзичлива до дитини»

Щороку у пологовому відділенні Калинівської центральної районної лікарні народжують діток близько трьохсот жінок. П’ятдесят – шістдесят пологів проходять шляхом кесарського розтину.

-З 2008 року лікарня співпрацює з Україно-Швейцарським проєктом «Здоров’я матері та дитини», завдяки чому відділення обладнане, згідно з сучасними вимогами, впроваджуються передові технології стосовно ведення пологів, знеболення в пологах, реанімації новонароджених, - розповідає заступниця медичного директора з якості медичного обслуговування Калинівської ЦРЛ Людмила Яремчук. – Дев’яносто відсотків пологів, які ми приймаємо у відділенні, - партнерські. Також у нас працює «Школа відповідального батьківства», де вісімдесят – дев’яносто відсотків сімейних пар проходять навчання.

У 2013 році «Школа відповідального батьківства» здобула ІІ місце в Україні у конкурсі, організованому Україно-Швейцарським проєктом «Здоров’я матері та дитини». У 2014 році лікарня отримала статус ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини», а у 2019 році підтвердила цей статус. Як результат, у закладі впроваджується 12 принципів грудного вигодовування і 96-98 % малюків виписуються з пологового відділення на грудному вигодовуванні.

Народжувати у пологовому відділені комфортно та зручно

Для матусь та їх новонароджених у калинівській лікарні створюють належні комфортні умови. Так у відділенні облаштували сучасні маніпуляційну, харчоблок, приймально-оглядовий кабінет, операційно-пологовий блок,  є 11 палат сумісного перебування матері і дитини. Три із них – покращеного планування, у яких є відокремлений санвузол, холодильник, мікрохвильова піч. У кожній палаті є індивідуальне опалення, завдяки чому підтримується необхідний температурний режим.

Медичні працівники пологового відділення дбають не лише про комфортні умови для матусь та їх діток, а й про загальну атмосферу. Дбають про те, щоб народження дитини стало пам'ятною та святковою подією.
Так, щорічно у відділенні проводиться акція «Народжений у вишиванці», присвячена  Всесвітньму дню вишиванки. Постійно оновлюються фотозони для фотосесій новонароджених.

«Це дуже чудовий день! В пологовому будинку стартував захід «Народжений у вишиванці». Всюди лунають щасливі, дзвінкі голоси, посмішки, оплески, проходить фотосесія… А я готуюсь до пологів.

І ось цей момент настав: 15,47! З’явилась на світ моя друга донечка. Яка довгождана хвилина. В родзалі мене оточують професіонали,  весь медичний персонал заслуговує високої кваліфікаційної оцінки. Я щиро дякую вам у надані швидкої, компетентної допомоги й підтримці у пологах. Таким чином на світ з’явилася ще одна дівчинка, яка теж отримала вишиванку», - такі враження про пологове відділення залишилися у молодої матусі Ірини Підопригори.

Для зручності батьків у закладі надається послуга е-малятко, за бажанням видається одноразова допомога «Пакунок малюка».

У Калинівці можуть народжувати дітей не лише мешканки Калинівської громади, а й інших міст та сіл

-Потреби та проблеми пологового відділення нашої лікарні завжди були в пріоритеті районної, а нині міської ради. Ми створили належні умови у відділенні й надалі продовжимо покращувати ці умови та якість надання медичних послуг. На початку нинішнього року міська рада вже виділила кошти на придбання апарату для обстеження слуху новонароджених й надалі підтримуватимемо ініціативу наших медичних працівників. Персонал пологового відділення також вартий лише похвали. Це кваліфіковані медичні працівники, які з відповідальністю та любов'ю ставляться до своєї роботи. Тому ми запрошуємо усіх жінок Калинівської та сусідніх громад народжувати у Калинівці, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Калинівське пологове відділення розраховане на 15 ліжок - 8 післяпологових та 7 патології вагітних, що дозволяє надавати послуги не лише мешканкам Калинівської громади, а й іногороднім. Тому щороку за допомогою до калинівських медпрацівників звертається до 50 жінок, які мешкають у сусідніх громадах.

-Приїздять до нас народжувати не лише із ближніх населених пунктів, а й віддалених. Були породіллі з Києва, Львова, Одеси, Тернополя. Найчастіше – це жінки, в яких у Калинівці живуть родичі, які знають про наші умови та довіряють нам, - продовжує Людмила Яремчук. - Для того, щоб народити дитину у нашому пологовому відділенні не потрібно зайвих клопотів та попередніх домовленостей. Достатньо приїхати на пологи з обмінною карткою з лікарні, де вагітна перебувала на обліку, та паспортом. А належне медичне обслуговування та комфортні умови перебування у пологовому відділенні ми гарантуємо.

У пологовому відділенні створені належні умови для перебування матусь та їх діток

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

На пацієнток очікують комфортні та зручні палати

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Працівники пологового відділення завжди готові прийти на допомогу

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Народження дитини - це щаслива та незабутня подія

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь