Пошук

Жителям Калинівської громади необхідно укласти договори на вивіз сміття

Дата: 27.01.2022 10:18
Кількість переглядів: 2679

Фото без описуЗ початку року комунальне підприємство «Благоустрій міста Калинівка» отримало право на вивезення побутових відходів і на сьогодні працює в режимі  організації процесу.  Іде  підписання договорів,  витрати  покриваються  за рахунок власних коштів і будуть компенсовані  за рахунок  доходів  майбутніх періодів,  отриманих  від користувачів послуги.  Підприємство не зупинило обслуговування, вивезення  побутових  відходів проводиться на регулярній основі, згідно графіків, затверджених виконкомом міської ради.

Підприємство КП «Благоустрій міста Калинівка» надає послуги з вивезення  та  захоронення  побутових  відходів жителів  міста Калинівки,  як у багатоквартирних будинках, так і в  будинках з присадибною ділянкою  та  підприємствах, установах, організаціях різної форми власності,  а  також    запроваджує  нові  схеми  та графіки  вивозу побутових  відходів з  населених  пунктів  громади  з урахуванням  навантаження  та  технічних   можливостей   підприємства. Для покращення технічних можливостей на 2022 рік запланували придбати ще один сміттєвоз та трактор.

На жаль, є  мешканці громади, які відмовляються  від укладання  договору  на  вивіз  сміття,  мотивуючи  тим,  що у них воно відсутнє.  В той час, користуються, безкоштовно,  системою  збору  і  утилізації,  викидаючи сміття в контейнери по місту, і що особливо прикро, сміття,   яке  не є побутовим, будівельне, городина, гілля і  інше.    Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення  побутових  відходів  стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки). Згідно  з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні  послуги»,  споживачі   зобов'язані  укласти  договір  про поводження  з  побутовими   відходами  з особою, визначеною у встановленому  законодавством   порядку. Тому, заключення  договору  є  обов’язковим.

Громадянам,  юридичним  особам,  підприємцям для  укладання договору на вивезення побутових відходів необхідно звернутися  до КП “Благоустрій міста Калинівка” за  адресою:  м.Калинівка,  вул. Промислова,51.

Довідка: моб. тел.: 067 302 15 05(Viber/Telegram),  бух. 2-12-31

Також,  до  11 лютого (понеділок-п’ятниця) з 9.00 до 12.00 в  відділеннях Укрпошти (центр, машзавод)  працює  представник  підприємства,  де  можна  підписати  договір   на вивезення  побутових відходів.

Документи, які необхідні  для укладення договору  громадянами:

  • Паспорт власника будинку;
  • Реєстраційний  номер облікової  картки  платника  податків (ідент. код) власника будинку;
  • Інформація про кількість проживаючих в будинку чи  квартирі.

Документи,  які  необхідні  для укладання  договору  юридичними особами, ФОПами та   іншими  організаціями,  подаються   в залежності  від  виду діяльності  і  місця  розташування.

За оцінками експертів в галузі  охорони природи, проблема сміття висувається  серед   інших екологічних   проблем на  перше  місце.   Допоки кожен   з  нас  не  буде дотримуватись  елементарної  культури  в  поводженні  з  побутовими  відходами  і  іншими  видами відходів,  не стане виховувати її в своїх дітях,  ми  і не  помітимо,  як  до нас  підкрадеться   ще одна  небезпека  –  загинути  під  горами  сміття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь