Пошук

У Калинівській громаді застосовують громадські роботи, як альтернативний вид покарання

Дата: 26.01.2022 15:20
Кількість переглядів: 2582

Фото без описуУ Корделівському старостинському окрузі відбуває покарання у вигляді громадських робіт правопорушник, який скоював домашнє насильство відносно своєї дружини, а це були словесні образи, та погрози фізичною розправою.

Порушник, згідно з графіком роботи, займається заготівлею дров для Корделівської загальноосвітньої школи. За його роботою на період відпрацювання покарання здійснює нагляд виконуючий обов’язки старости Сергій Ломачевський.

-За ефективністю громадські роботи мають більшу профілактичну значущість, оскільки рівень рецидиву значно менший серед осіб, яким призначено покарання, альтернативне позбавленню волі. Відбуваючи покарання у громаді, порушник має можливість переосмислити недоліки власної поведінки, а найголовніше, він не змінює звичне для себе середовище, а отже позбавлений можливості перейняти негативний вплив «кримінальної культури», - зазначає начальник Хмільницького районного відділу №1 філії  Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області Сергій Химера.

Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Оскільки громадські роботи, як вид покарання, виконуються за рішенням суду, вони згідно з частиною 3 статті 43 Конституції України не вважаються примусовою працею, використання якої забороняється. Тривалість громадських робіт за Кримінальним кодексом України встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин, і призначається, як правило за вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості. Відбування покарання відбувається за місцем проживання засудженого. Громадські роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами першої або другої групи, вагітним жінкам, особам, які досягли пенсійного віку, а також військовослужбовцям строкової служби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь