Пошук

У Хомутинцях вшанували пам'ять славетного земляка - Степана Руданського

Дата: 15.01.2022 14:08
Кількість переглядів: 1170

Фото без опису15 січня у Хомутинцях вшанували пам'ять відомого поета-гумориста, перекладача античної літератури, лікаря, активного громадського діяча Степана Руданського.

У зв’язку із тим, що у рідному селі поета є підтверджені випадки коронавірусного захворювання, урочистості з нагоди 188 річниці з дня народження славетного земляка відбулися без масових заходів.

-Я думаю, що Степан Руданський, як карантинний лікар, зрозумів би нас та підтримав таке рішення, - пояснила ситуацію виконуюча обов’язки старости Хомутинецького старостинського округу Оксана Мудрик.

Квіти до підніжжя пам’ятника поета, на могили батьків Степана Руданського та до пам’ятника Пісні поклали перший заступник Калинівського міського голови Микола Господарець, начальник відділу культури та туризму Андрій Грибовченко, директорка Центру культури і дозвілля Марія Шелешко, гості свята. Традиційно біля пам’ятника Степана Руданського прозвучала пісня «Повій, вітре, на Вкраїну», яку виконали учасники народних колективів «Кумасеньки» та «Вінок Руданського».

На гостину до Хомутинців завітав уродженець Бережан, письменник Володимир Коваль, який передав свої книги у музей поета та сільську бібліотеку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь