Пошук

Визначили лавреатів Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського

Дата: 23.12.2021 09:34
Кількість переглядів: 635

Фото без описуВизначились лавреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського 2021 року. Цьогоріч на здобуття премії номінували 8 претендентів. Шляхом таємного голосування члени журі визначили трьох переможців. Ними стали уродженець Павлівки священник Української православної Церкви, кандидат богослів'я і кандидат технічних наук Борис Пентюк, член національної спілки письменників України та національної спілки журналістів України Микола Пасічник та поетеса Зоя Красуляк.

Борис Пентюк здобув першу премію імені Степана Руданського 2021 року за книгу «Степан Руданський. Сторінки духовності». В ній автор вперше дослідив подільський рід священиків-пращурів поета в чотирьох поколіннях; розглянув особливості навчання в духовних закладах Поділля. Борис Пентюк провів велику роботу, досліджуючи родовід С.Руданського, і розшукав на старому цвинтарі Калинівського району могили родичів поета, впорядкував їх, поставив хрести, відслужив молебень, зробив ці місця меморіальними.

Дипломантами премії стали Микола Пасічник за книгу сатири і гумору «Кордебалети» та Зоя Красуляк за збірку гумору «Кава з пінкою».

Нагадаємо, що премія імені Степана Руданського була заснована у 1994 році колективним сільськогосподарським підприємством ім. С. Руданського села Хомутинці  та Вінницькою організацією Національної спілки письменників України. Статус Всеукраїнської ця премія отримала у 2006 році. Від початку заснування і до сьогодення премію вручили 49 переможцям. Лареатами І премії були жителі Калинівського району Микола Сарахан, Олексій Бойко, та Оксана Мудрик.

 За І місце у літературно-мистецькій премії передбачена винагорода - 35 тис грн. і по 20 тис грн. за ІІ і за ІІІ місця.

Традиційно вручення премії відбувається в урочистій обстановці під час проведення Всеукраїнського свята сатири та гумору імені Степана Руданського в с.Хомутинцях Калинівського району – на батьківщині письменника.

Фото без описуБорис Пентюк

Фото Калинівка Сity


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь