Пошук

Інспектори з благоустрою перевірили дотримання Правил благоустрою жителями Дружелюбівського старостинського округу

Дата: 17.12.2021 14:21
Кількість переглядів: 3873

Фото без описуП’ятнадцятого грудня інспектори з благоустрою комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівки» Руслан Гаврилюк та Нана Якимчук відвідали Дружелюбівський старостинський округ з метою перевірки дотримання мешканцями населеного пункту Правил благоустрою.

-На жаль, під час перевірки населеного пункту було виявлено ряд порушень. Найчастіші порушення – це складування будівельних матеріалів на території біля домогосподарств. В багатьох випадках будівельні матеріали зберігалися вже не один рік і встигли позаростати бур’янами та травою, - розповідає інспектор з благоустрою Руслан Гаврилюк. – Деякі господарі пішли ще далі – захопили землі загального користування і повиносили на них свої гноярки, скирти сіна, соломи, дрова. Хтось зберігає сільськогосподарський реманент, стару техніку, яка "повростала" у землю. Були такі, що отримали зауваження через те, що територія біля їхніх домогосподарств чи земельних ділянок не прибирається, позаростала хащами чи бур’янами.

У результаті перевірки інспектори з благоустрою склали 18 попереджень про порушення Правил благоустрою. Особи, які отримали попередження, мають у триденний термін усунути ці порушення, в іншому випадку на них складуть адміністративні протоколи та випишуть штрафи. Розмір штрафу визначатиме адмінкомісія і він може складати від 340 до 1360 гривень.

-На наступний рік ми запланували рейди по всіх старостинських округах та по місту, - продовжує Руслан Гаврилюк. – Тому пораджу мешканцям громади не очікувати поки ми приїдемо з перевіркою та складемо попередження, а навести лад біля своїх домогосподарств.

Згідно із Правилами благоустрою забороняється захаращувати територію населених пунктів та прилеглі до домогосподарств території будівельними, в тому числі сипучими, матеріалами, конструкціями, тарою, сільськогосподарською сировиною, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва тощо. Якщо ж житель громади будується або ж проводить ремонтні роботи, він має звернутися до представників органів місцевого самоврядування та отримати дозвіл на збереження будівельних матеріалів у зв’язку із будівництвом. Дозвіл надається безплатно та діє впродовж двох місяців. Також забороняється складувати відходи життєдіяльності на територіях населених пунктів, а також в місцях масового відпочинку людей, лісосмугах, зелених насадженнях, парках, скверах, садах, рекреаційних зонах та майданчиках, в пам’ятках культурної та історичної спадщини, кладовищах, інших територіях загального користування, на прибудинкових територіях. Що стосується гноярок, які облаштовують власники господарств, вони мають знаходитися виключно на земельній ділянці їх власника, не менше 3,5 метрів від паркана, 20 метрів від криниці й повинні бути огородженими.

Також мешканці громади зобов’язані утримувати у належному стані територію біля своїх домогосподарств та земельних ділянок (15 метрів від власної земельної ділянки (приватизованої) або до проїжджої частини (дороги))  – скошувати траву та бур’яни, вирубувати самосів.

Наші села та місто стануть набагато чистішими та привабливішими, коли кожен мешканець громади дотримуватиметься Правил благоустрою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь