Пошук

У Сальнику зорганізувалися представники громади та бізнесу для реалізації спільного проєкту

Дата: 12.12.2021 18:06
Кількість переглядів: 1193

Фото без описуНе зважаючи на прогноз погоди, у Сальнику 11 та 12  грудня було «спекотно». Представники громади та місцевих підприємств вийшли на толоку, щоб провести санітарне розчищення від аварійних дерев придорожньої смуги від залізничного переїзду й до села. Це перший крок до реалізації проєкту «Світло ліхтарів – це безпека життя», який реалізовуватимуть спільно у старостинському окрузі Калинівська міська рада та Благодійний фонд «МХП - Громаді».

Автором проєкту є виконуюча обов’язки старости Сальницького старостинського округу Катерина Шишман, яка перейнялася проблемою освітлення дороги від залізничного переїзду до села.

-Щодня люди добираються з села на роботу, по інших своїх справах в Калинівку та Вінницю, повертаються додому ввечері. Влітку проблема так гостро не відчувається, а от взимку по дорозі йти темно та страшно. Тому я попрохала Калинівського міського голову Василя Кіндратовича Поліщука та директора філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» Олександра Петровича Дудника допомогти нам розв'язувати цю проблему і наш старостинський округ отримав підтримку від міської ради та Благодійного фонду «МХП – Громаді», - розповідає Катерина Шишман. – Але, перш ніж приступити до реалізації проєкту, у нас виникла проблема – старі осокори, які ростуть вздовж дороги. Цим деревам вже понад сто років. Більшість із них аварійні. Тому було прийнято рішення провести санітарне розчищення дерев.

Гарна справа зорганізувала мешканців громади та бізнесу. Організував роботу, контролював процес, та безпосередньо брав участь у роботі депутат міської ради Юрій Шишман. За роботу також взялися місцеві жителі Ігор Шишман, Віктор та Сергій Рабенчуки, Володимир та Андрій Демчуки, Ігор Готюр, Дмитро Колесник. ДП «Вінницьке лісництво», КП «Відродження»  та ТОВ «Лемешівка Агро Плюс» надали техніку для перевезення та завантаження дров. Також техніку та працівників надала філія ПрАТ «Зернопродукт МХП»,  місцевий підприємець Віталій Рясний виділив двох працівників. А Ірина Демчук напекла смачних пирогів та пригостила всіх працівників.

Спільними зусиллями узбіччя дороги розчистили від старих аварійних дерев  та заготовили для опалення школи, амбулаторії та церкви сім лісовозів та дев'ять причепів дров.

-Щиро вдячна всім, хто підтримав наш проєкт і наше починання, - каже Катерина Шишман. – Перш за все – це міській раді та філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», які виділили кошти на наш проєкт та допомагають нам в його реалізації. Дякую усім працівникам, односельцям, підприємцям, які допомагали у порізці та перевезенні дерев.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь