Пошук

З 1 січня у Калинівці зміняться тарифи на водопостачання та водовідведення

Дата: 03.12.2021 13:09
Кількість переглядів: 4577

Фото без описуНа 16 позачерговій сесії міської ради депутати затвердили нові тарифи на водовідведення та водопостачання. Так з 1 січня 2022 року мешканці Калинівки платитимуть за водопостачання 26 гривень та за водовідведення – 16 гривень. Бюджетні споживачі платитимуть за водопостачання 54,38 й за водовідведення – 28,42.

Як зазначив директор комунального підприємства «Калинівкаводоканал» Олег Гилюк, підприємство змушене збільшити вартість водопостачання та водовідведення, адже чинні тарифи були розроблені з фактичних даних 2018 року та запроваджені з 1 квітня 2019 року. А за останні роки відбулося неодноразове зростання цін на електроенергію, реагенти для очищення води, паливно-мастильні матеріали, розміри мінімальної заробітної плати тощо. І ціни на складові собівартості продовжують зростати.

-Коли ми формували нові тарифи, вартість електроенергії для підприємства була 2,64 гривні, нині вже платимо по 4,18 і це не межа, ціни на електроенергію продовжують зростати, - звернувся до депутатів Олег Гилюк. – Тому ми змушені підняти тарифи.

Калинівська міська рада неодноразово допомагала підприємству. Так, лише за 2021 рік з бюджету Калинівської громади виділили комунальному підприємству «Калинівкаводоканал» майже мільйон гривень на придбання реагентів для очищення води та оплату електроенергії та ще один мільйон шістсот п’ятдесят сім тисяч гривень – на заміну водопровідних мереж. За останній рік повністю замінили водопровід від водоканалу до Калинівки, частково провели заміну труб у місті. Через Програму «Питна вода» у наступному році запланували замінити водопровід від станції забору води до водоканалу.

Однак навіть при такій підтримці при старих тарифах підприємству загрожує банкрутство. Тому збільшення тарифів – це єдиний вихід зі скрутного фінансового становища підприємства.

Змушені підняти тарифи на водопостачання та водовідведення і в інших містах Вінниччини. Наприклад, у Крижополі за водопостачання та водовідведення населення платить по 72,24 грн, у Піщанці 57,00, у Бершаді – 64,83, у Гайсині – 61,08.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних