Пошук

З 1 січня у Калинівці зміняться тарифи на водопостачання та водовідведення

Дата: 03.12.2021 13:09
Кількість переглядів: 4406

Фото без описуНа 16 позачерговій сесії міської ради депутати затвердили нові тарифи на водовідведення та водопостачання. Так з 1 січня 2022 року мешканці Калинівки платитимуть за водопостачання 26 гривень та за водовідведення – 16 гривень. Бюджетні споживачі платитимуть за водопостачання 54,38 й за водовідведення – 28,42.

Як зазначив директор комунального підприємства «Калинівкаводоканал» Олег Гилюк, підприємство змушене збільшити вартість водопостачання та водовідведення, адже чинні тарифи були розроблені з фактичних даних 2018 року та запроваджені з 1 квітня 2019 року. А за останні роки відбулося неодноразове зростання цін на електроенергію, реагенти для очищення води, паливно-мастильні матеріали, розміри мінімальної заробітної плати тощо. І ціни на складові собівартості продовжують зростати.

-Коли ми формували нові тарифи, вартість електроенергії для підприємства була 2,64 гривні, нині вже платимо по 4,18 і це не межа, ціни на електроенергію продовжують зростати, - звернувся до депутатів Олег Гилюк. – Тому ми змушені підняти тарифи.

Калинівська міська рада неодноразово допомагала підприємству. Так, лише за 2021 рік з бюджету Калинівської громади виділили комунальному підприємству «Калинівкаводоканал» майже мільйон гривень на придбання реагентів для очищення води та оплату електроенергії та ще один мільйон шістсот п’ятдесят сім тисяч гривень – на заміну водопровідних мереж. За останній рік повністю замінили водопровід від водоканалу до Калинівки, частково провели заміну труб у місті. Через Програму «Питна вода» у наступному році запланували замінити водопровід від станції забору води до водоканалу.

Однак навіть при такій підтримці при старих тарифах підприємству загрожує банкрутство. Тому збільшення тарифів – це єдиний вихід зі скрутного фінансового становища підприємства.

Змушені підняти тарифи на водопостачання та водовідведення і в інших містах Вінниччини. Наприклад, у Крижополі за водопостачання та водовідведення населення платить по 72,24 грн, у Піщанці 57,00, у Бершаді – 64,83, у Гайсині – 61,08.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь