Пошук

Сімнадцять днів у реанімації, майже місяць госпіталізації: лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги розповів свою історію захворювання на коронавірус

Дата: 19.11.2021 14:00
Кількість переглядів: 2511

Фото без описуЯк тільки в Україні розпочали проводити щеплення від коронавірусу лікар чоловічого оглядового кабінету Центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Кащук одним з перших вакцинувався, бо переконаний, що саме вакцина може допомогти врятувати життя хворому. Що таке коронавірус лікар знає не з чужих слів, адже понад рік тому він перехворів на коронавірус. Сімнадцять днів Леонід Кащук провів у реанімаційному відділенні, десять у терапевтичному. Колеги не давали жодної гарантії на його одужання.

-Коли мені кажуть, що від щеплення вмирають, я запитую, а скількох людей померло від щеплення? Ви знаєте таких, чи лише чули, що такі є? А від коронавірусу вмирають щодня. На моїх очах вмирали молоді люди, значно молодші від мене, були такі, що мали можливість придбати дорогі ліки, але вони їм не допомогли. Я також був за крок до смерті. У мене були враженими вісімдесят відсотків легень. Як лікар, я знав що це таке, тому попрощався з рідними. Та і лікарі попередили дружину і дітей, щоб вони готувалися до неминучого, - пригадує Леонід Кащук.

На коронавірус лікар захворів у жовтні минулого року. Леонід Кащук має багаторічний досвід лікаря, тому дотримувався, здавалося б, усіх протиепідемічних заходів – приймав пацієнтів у рукавичках та масці, обробляв дезінфікуючими засобами робочий кабінет, але уникнути хвороби йому не вдалося.

-Спочатку у мене були симптоми звичайної простуди, але мій стан різко погіршувався і мене госпіталізували у лікарню, а через три дні я потрапив у реанімаційне відділення, - пригадує співрозмовник. – Найстрашніше із всього було те, що я не міг зовсім дихати. За сімнадцять днів у реанімації я втратив вісім кілограмів ваги. Було таке безсилля, що я не міг навіть тримати в руках ложку і мене годували. Але я був при свідомості й бачив як мучилися сусіди по палаті, деякі з них вмирали, бачив і те як важко працювати моїм колегам, які намагаються витягнути своїх пацієнтів із пазурів смерті.

Після сімнадцяти днів у реанімації Леоніда Кащука перевели у терапевтичне відділення, але його стан не покращувався і тоді рідні вирішили забрати хворого додому.

-Напевне, Бог вирішив, що мені ще рано туди, тому повернув мене до життя, - посміхається лікар. – У мене було таке безсилля, що я не міг кроку ступити самостійно. Але я почав примушувати себе рухатися. Одного дня кілька кроків, потім більше, ще більше. І поступово повернувся до нормального життя. Хоча я не можу запевнити, що я повністю відновив свої сили і почуваюся так, як до хвороби. Коронавірус – це страшна хвороба з якою не варто жартувати. Я більше не хочу ризикувати своїм життям і життям своїх рідних, тому ми всі вакцинувалися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних