Пошук

Військова частина А 1119, яка дислокується у Калинівці, святкує 85-річчя

Дата: 19.11.2021 13:29
Кількість переглядів: 8873

Фото без опису19 листопада військовій частині А 1119, яка дислокується у Калинівці, виповнюється 85 років. Її історія розпочалась у далекому 1936 році і має багато цікавих фактів, про які знають не всі калинівчани.

Військову частину сформували на базі 439 військового складу Київського особливого військового округу у 1936 році. А 1 червня 1945 року військовий склад передали в розпорядження Головного артилерійського управління, як центральну артилерійську трофейно-сортувальну базу 36142. І вже через кілька днів, 8 червня,  база прибула на постійне місце дислокації зі станції Ічня Чернігівської області у Калинівку.

11 березня 1960 року база була переформована у військову частину 63142 (48 арсенал). А в 1993 році військову частину 63142 переформували у військову частину А 1119 (48 арсенал).

23 лютого 2020 року військову частину А 11 19 (48 арсенал) передали до складу Командування Сил логістики Збройних Сил України. Це елемент логістичного забезпечення Збройних Сил України, який призначений для зберігання засобів ураження в мирний час та особливий період.

Після вибухів на арсеналі,  які сталися 26 вересня 2017 року, значно покращилась матеріально-технічна база військової частини.

В лютому 2018 року арсенал отримав три нових пожежних автомобілі на базі МАЗ з 5,5 тонними цистернами. Сучасна техніка для боротьби з вогнем прийшла на зміну застарілим ЗІЛам. Також очікується декілька одиниць пожежних танків на базі Т-72 із цистерною в 20 тонн води. Крім пожежної техніки, військова частина отримала 5 нових автомобілів МАЗ для перевезення особового складу, а також 3 автомобілі КамАЗ для транспортування боєприпасів.

Завершили роботу щодо заміни огорожі периметру. На всій його ділянці встановлені засоби відеоспостереження. Невдовзі тут мають змонтувати складну багаторівневу систему технічних засобів охорони. Планується розпочати реконструкцію пожежного депо, а після повного розмінування складської території, — будівництво дороги з твердим покриттям та обладнання самих сховищ.

Після завершення робіт усі засоби ураження будуть знаходитись лише в закритих приміщеннях заглибленого типу і на піддонах.

У червні 2019 року арсенал перейшов на трирівневу систему охорони. Значно розширили штат підрозділу охорони, включили кінологічний підрозділ, озброїли охорону сучасними технічними засобами. Охоронні периметри потенційно-небезпечних об’єктів обладнані огорожею нового типу, периметровими технічними засобами охорони і освітленням. Так само встановлена і система відеоспостереження, де зображення з камер виводиться на монітор чергового з безпеки.

Командує військовою частиною полковник Микола Батюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь