Пошук

У Дружелюбівці ремонтують сільський будинок культури, на ремонт якого попередня влада витратила майже три мільйони гривень

Дата: 11.11.2021 13:47
Кількість переглядів: 2018

Фото без описуОстанні дні сприятливої погоди у Дружелюбівці використовують на повну потужність – тут завершують капітальний ремонт фасаду будинку культури. До роботи взялися працівники старостинського округу, помічники із відділу культури та будівельні бригади міської ради. Усі стараються, щоб якнайшвидше завершити зовнішні ремонтні роботи.

Цей будинок культури мав би бути одним із кращих у Калинівській громаді, адже на ремонтні роботи попередня влада витратила майже три мільйони гривень бюджетних коштів. Однак за ці кошти лише відремонтували сходовий марш на другий поверх, фойє, концертний залу,  дві гримерних та кімнату, яку нині займають працівники старостинського округу. Решта приміщень перебували в аварійному стані.

У відділі поліції №1 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області проводять розслідування кримінального впровадження за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт будинку культури у Дружелюбівці, а у селі взялися за незакінчений ремонт.

-Мешканці громади не винні у тому, що з ними так вчинили, тому ми хочемо, щоб і в Дружелюбівці будинок культури був не гіршим, ніж в інших старостинських округах, де вже відремонтовані будинки культури, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – За бюджетні кошти ми закуповуємо лише будівельні матеріали, а ремонтні роботи проводимо власними силами. Також у планах благоустрій території – перед будинком культури ми викладемо тротуарну плитку.

Працівниці будівельної бригади Людмила Лялюк та Людмила Репетецька працюють у Дружелюбівці вже другий місяць.

-Приміщення було у жахливому стані, - пригадує Людмила Лялюк. – Ми оббивали все до цегли, ґрунтували, шпаклювали, знову ґрунтували і лише тоді – фарбували. Це тисячі квадратів відремонтованої площі.

Зараз про потріскані та вибиті до цегли стіни вже нічого не нагадує. Майстрині завершують фарбувати відремонтовані стіни. До роботи стали працівники старостинського округу, допомогають працівники з відділу культури. Разом дофарбовують приміщення, заливають бетоном відмостку, будують новий паркан, ремонтують приміщення на першому поверсі будинку культури.

Разом із усіма працює виконуюча обов'язки старости Дружелюбівського старостинського округу Ольга Яремчук.

-Я рада, що мої вміння стали у пригоді громаді і я можу допомогти, - посміхається Ольга Яремчук. – Щиро вдячна всім, хто допомагає нам. Також велика подяка комунальному підприємству «Благоустрій міста Калинівка», яке надало нам вежу, керівникові ПОСП «Дружелюбівське» Миколі Тупчієнку, який надав нам транспорт.

За словами очільниці старостинського округу, попереду ще багато роботи, адже потрібно відремонтувати всі приміщення на другому поверсі та завершити ремонт першого поверху. Тут в одному з приміщень, яке раніше орендували для проведення дискотеки, планують облаштувати банкетний зал.

-За останні місяці у нас померло багато мешканців села і у їх рідних завжди виникала проблема з організацією поминальних обідів. У нас в селі немає такого місця, а винаймати кафе у місті не для кожного по кишені. Тому ми хочемо облаштувати кімнату, де мешканці громади зможуть пом’янути рідних. Та і про гарні події не варто забувати. Будуть у нас в селі й дні народження, і хрестини, - продовжує Ольга Яремчук.

Роботи у будинку культури тривають, але незабаром відремонтований заклад культури відчинить свої двері для жителів громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У такому стані був будинок культури після ремонту за майже 3 млн. грн.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь