Пошук

«Вакциновані хворі набагато легше і швидше переносять коронавірус»: запевняє лікарка Калинівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Дата: 10.11.2021 09:44
Кількість переглядів: 1394

Фото без опису-Я не те що інтерв’ю давати не в силі, а вже просто розмовляти важко. Сьогодні на прийом прийшло сорок чотири хворих. Це не враховуючи пацієнтів, які приходили по сертифікати про вакцинацію, - з таких слів розпочалась розмова із лікаркою загальної практики сімейної медицини Калинівської амбулаторії  Оксаною Пастуховою.

За словами лікарки, із сорока чотирьох хворих, які прийшли до неї на прийом, у тридцяти трьох симптоми вірусного захворювання – підвищена температура, фактично у кожного сильні головні болі, біль у горлі, сухий подразливий кашель та неприємні відчуття у грудній клітці. У деяких пацієнтів проявляються кишкові синдроми – болі в животі, проноси, нудота та блювота.

-Хвороба мутує. Під час першої хвилі не було кишкових синдромів, - продовжує лікарка. – Окрім цього, під час другої хвилі дуже багато хворих дітей, молоді. Під час першої хвилі такого не було. Погіршення стану починається значно раніше, на третій – п’ятий день, коли раніше це спостерігалося десь на сьомий-восьмий день. Також ми бачимо, що перебіг хвороби у пацієнтів, які мають супутні хвороби – захворювання серцево-судинної системи, онкологічні захворювання, захворювання, пов’язані з обміном речовин, ендокринні захворювання, набагато важчий та набагато триваліший. І часто, коли хворий із групи ризику перехворіє на коронавірус, у нього через деякий час запускається хронічний ланцюг його хвороб.

Єдиним надійним способом уникнути важких наслідків та в легкій формі перенести хворобу, на думку медика, є вакцинація.

-Так, мене можуть закидати камінням, вилити весь негатив, але я, як медик, запевняю, що вакцина стовідсотково не захистить від коронавірусу, але вакциновані хворі, які звертаються до нас, набагато легше і швидше переносять цю хворобу. Наприклад, у мене не було жодного вакцинованого хворого із підтвердженою пневмонією.  У нас є хворі з онкологією, які між курсами хімієтерапії проходять щеплення, щоб вберегтися від небезпечної хвороби, - зазначає Оксана Пастухова. –  Звичайно, зараз окрім коронавірусу є й інші хвороби від яких вмирають люди. Але по сімсот осіб вдень в Україні не вмирають від жодної хвороби, в тому числі і від онкології, цукрового діабету та туберкульозу.  На жаль, сьогодні люди вже розслабились, а тому ми маємо такі показники. Зі ста ПЛР тестів, сімдесят п’ять – вісімдесят позитивних.                                  

На 9 листопада медпрацівники  Центру первинної медико-санітарної допомоги вакцинували - 27 152 осіб, з них 21 432 жителі Калинівської громади.  За 9 листопада вакцинувалося  282 особи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

                                 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь