Пошук

За минулі вихідні у Калинівській лікарні померло п’ятеро хворих на коронавірус

Дата: 08.11.2021 11:25
Кількість переглядів: 4726

Фото без описуЗранку, 8 листопада, біля моргу у Калинівській районній лікарні людно. За словами головного лікаря Калинівської ЦРЛ Владислава Головащенка, за два вихідних дні у лікарні від коронавірусу померло п’ятеро пацієнтів (2 жителі Калинівської ТГ, 2 - Погребищанської ТГ, 1 - Козятинської ТГ). Серед них і люди молодого віку, які мали важкі супутні хвороби. Епідемія коронавірусу не відступає.

«Коронавірусне» відділення районної лікарні працює лише з 19 жовтня, але відділення вже переповнене. На ранок 8 листопада тут перебуває 91 пацієнт, із них 67 потребують кисневої підтримки. Восьмеро хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

-Хворі, які потрапляють до нас у відділення –  у набагато важчому стані, ніж під час першої хвилі. Більшість із них потребують кисневої допомоги, гостро виражена загальна слабкість, зниження артеріального тиску. Хвороба має набагато швидший перебіг, але при цьому погіршення самопочуття починається значно швидше, - розповідає завідувачка інфекційного відділення Калинівської ЦРЛ Наталя Кацай. – І відновлення після хвороби – тривале. Пацієнти важко відходять від хвороби. У них тривалий час спостерігається задишка під час фізичного навантаження, пітливість, зниження артеріального тиску.

Після нетривалого затишшя  влітку, коли у Калинівці не лікували хворих на коронавірус, у першому корпусі лікарні знову переповненні всі палати. Медичний персонал працює у важких умовах, адже надавати допомогу доводиться майже сотні пацієнтів, які перебувають у важкому стані.

-Ми бачимо як страждають хворі, наскільки небезпечна ця хвороба. Після першої хвилі захворюваності на коронавірус багато наших працівників також перехворіли на коронавірус, тому ми відчули на собі що це таке і поспішили зробити щеплення, - продовжує Наталя Кацай. – Сьогодні у відділенні 70 відсотків працівників вакцинувалися, не зробили щеплення лише ті, хто має протипокази. І на підсилення ми беремо лише тих медичних працівників, які вакцинувалися. Щоб не говорили скептики, але ми нині бачимо, що вакцина дієва. Нині серед дев’яносто одного хворого немає жодного вакцинованого. Були дні, коли у відділення потрапили хворі, які мали щеплення, але це були одиниці і перебіг їх хвороби був значно легшим, ніж у невакцинованих.

Ще однією проблемою лікування хворих з коронавірусом лікар-інфекціоніст вважає самовільне некероване вживання антибіотиків.

-При перших симптомах захворювання чи то кашель, задишка, діарея, блювота, нудота необхідно обов'язково звернутися до свого сімейного лікаря, який призначить необхідне лікування, - продовжує Наталя Кацай. – А самовільне вживання антибіотиків не полегшує перебіг хвороби, а робить подальше лікування ускладненим.

Лікар-інфекціоніст закликає мешканців громади дотримуватися протиепідеміологічних заходів, уникати місць скупчення людей та вакцинуватися.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь