Пошук

Благодійники та жителі громади допомагають Калинівській центральній районній лікарні харчувати хворих

Дата: 05.11.2021 17:29
Кількість переглядів: 2681

Каша з гарбуза, лежні з капустою, вареники, запіканка з яблуками, оладки, запечений гарбуз – не кожен медичний заклад годує своїх пацієнтів такими стравами. А в Калинівській центральній районній лікарні ці та інші страви входять в раціон пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

-Звичайно, коли у нас було по вісімдесят хворих в день, ми могли і вареники ліпити, і оладки смажити. Сьогодні, коли маємо сто вісімдесят – двісті десять хворих, обмежуємося простішими, але смачними стравами, - розповідає сестра медична з дієтичного харчування Оксана Варчук. – Для хворих на коронавірус передбачене покращене харчування. У них в меню входить відварна курка чи риба, яйця, молочні страви тощо.

Частину продуктів для харчування хворих у лікарні купують за бюджетні кошти. А от покращити та розширити раціон допомагають благодійники – приватні підприємці, керівники сільгосппідприємств та прості жителі громади.

-Щороку мешканці сіл громади допомагають нам продуктами харчування, - продовжує Оксана Варчук. – Нинішній рік також був щедрим на допомогу. Люди зібрали для потреб лікарні картоплю, капусту, буряк, цибулю, моркву, гарбузи, яблука. Деякі бабусі поділилися з нами сухофруктами. А в Дружелюбівці надали навіть мед. Дуже вдячні за щедрість та доброту.

Не залишаються осторонь проблем лікарні й приватні підприємці та керівники сільгосппідприємств. Щороку увесь цукор для потреб лікарні надає Герой України, керівник СТОВ «Промінь» с. Черепашинці Іван Боримський, керівник Калинівської райспоживспілки Наум Щерб передав для потреб лікарні крупи, олію, рибу та оселедці.

Василь Кірічук, директор СТОВ «Маяк» с. Пиків, надав ячмінь, гречку, горох. Пшеницею для виготовлення борошна та крупами поділився із лікарнею депутат міської ради Сергій Тишко. Борошно для потреб їдальні лікарні надав приватний підприємець Валентин Голуда, який також допомагає виготовляти борошно із пшениці, яку надають благодійники, а поповнити запаси олії допомагає приватний підприємець з Сальника Віталій Рясний.

-Працівники їдальні також працюють для того, щоб харчування пацієнтів було на належному рівні. Впродовж літа ми вирощували та заготовляли на зиму зелень, ягоди, квасили помідори та огірки, заготовляли картоплю та овочі, - зазначає Оксана Варчук.

Спільними зусиллями та з допомогою благодійників у Калинівській центральній районній лікарні хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, харчують смачною та корисною їжею.

Калинівська міська рада та адміністрація Калинівської центральної районної лікарні щиро дякують за організацію та надання благодійної допомоги всім небайдужим людям – приватним підприємцям, керівникам сільгосппідприємств, виконуючим обов’язки старостів та жителям громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь