Пошук

Лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги Калинівської міської ради закликають мешканців громади вакцинуватися

Дата: 04.11.2021 14:19
Кількість переглядів: 2020

Фото без описуАдміністрація та сімейні лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги Калинівської міської ради констатують факт значного росту захворюваності на COVID 19 серед жителів територіально громади. На перше листопада на амбулаторному лікуванні у сімейних лікарів знаходилося 245 осіб, хворих на COVID-19, з них 16 дітей.

-Щодня за допомогою до сімейних лікарів нашої амбулаторії звертається до п’ятсот осіб. В день ми робимо десь сто п’ятдесят ПЛР тестів і з них сорок-п’ятдесят позитивних, - розповідає головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Калинівської міської ради Василь Македонський. – Не краща ситуація і в районній лікарні, де надають стаціонарну допомогу хворим. Відділення переповнене, за десять днів роботи лікарні в наслідок хвороби помело дев’ять осіб. Це свідчить про вкрай важкий перебіг нової хвили захворюваності на COVID 19 (Дельта та Дельта Плюс).

Однією з причин стрімкого росту захворюваності на COVID-19 лікар із багаторічним досвідом вважає недотримання протиепідемічних заходів та небажання мешканців громади вакцинуватися.

-Не всі мешканці громади носять захисні маски, дотримуються правил особистої гігієни. А головне - не вакцинуються. Скептики запевняють, що жодної користі від вакцини немає, лякають негативними наслідками вакцинування, але ми, медики, розуміємо, що єдиним способом зупинити епідемію є масова вакцинація, - продовжує Василь Македонський. – Так, щеплення стовідсотково не вбереже від хвороби, але, в разі захворювання, хвороба протікатиме в легшій формі та без ускладнень. У відділенні інтенсивної допомоги зараз перебуває восьмеро хворих у важкому стані і всі вони не вакциновані.

Василь Македонський вакцинувався одним з перших, бо переконаний, що існує один єдиний захист від COVID-19 – це профщеплення.

-Не треба боятися щеплення, слухати тих, хто каже, що це над українцями роблять експерименти. А що Ізраїль, Італія, Іспанія, Німеччина також експериментують над своїми жителями? Адже їх щеплюють тими ж вакцинами, що і українців. Наші вакцини нічим не відрізняються від тих, якими вакцинуються жителі інших країн, - продовжує співрозмовник. – Наш Центр, без залучення допомоги сторонніх, може провести вакцинацію всіх жителів громади за два тижні. Нині в кожній амбулаторії загальної практики сімейної медицини працюють стаціонарні пункти щеплень від COVID-19 з графіком роботи - понеділок - п’ятниця з 10.00 до 15.00. Також щоденно працює Центр масової вакцинації в районному будинку культури з 9.00 до 13.00.

Жителі громади можуть вакцинуватися трьома доступними вакцинами – Pfizer, AstraZeneca, Coronovac. Всі охочі можуть щепитися як в сільській місцевості, так і в  Калинівці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь