Пошук

Калинівський міський голова взяв участь у конференції освітян

Дата: 30.08.2021 15:39
Кількість переглядів: 1599

Фото без опису

Калинівський міський голова Василь Поліщук узяв участь у конференції освітян, яка традиційно відбулася перед початком нового навчального року.

-Радий бачити вас всіх тут сьогодні, - звернувся до освітян Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Хочу привітати вас з початком навчального року. Після тривалого карантину вже і діти, і ви хочете, щоб навчальний рік розпочався у звичному режимі. Карантин, дистанційне навчання трішки вплинули на показники у навчанні. Якщо торік Павлівська школа посіла перше місце за результатами ЗНО, то в нинішньому році маємо двадцять четвертий результат. Міські школи також нижче двадцять п’ятого місця. Але, думаю, що в новому навчальному році успіхи будуть значно кращими. Я згадав про ЗНО, але це не головне, всі не можуть бути відмінниками і медалістами. Головне виховати дитину доброю, освіченою, порядною, патріотичною. Калинівська громада за розмірами займає третє місце, поступається лише Вінниці та Жмеринці. А за кількістю дітей – друге. Ми випереджаємо найближчі громади десь на сімсот – вісімсот дітей. І це добре, адже у нинішньому році за шкільні парти сядуть майже п’ять тисяч чотириста діток. Ви пам’ятаєте часи, коли було і дев’ять тисяч. Фактично всі школи в громаді готові до початку нового навчального року. Дуже великий обсяг робіт зробили у нинішньому році і я хочу всім вам, без винятку, подякувати. Всі дуже постаралися – ви, батьки. Цьогоріч міська рада спрямувала на ремонтні роботи понад два мільйони гривень. Всі роботи робили наші будівельні бригади. На цьому ми не будемо зупинятися, будемо створювати належні умови для наших дітей. Саме головне, щоб в нашій країні був мир і спокій.

Вирішення проблем та потреби закладів освіти завжди були у пріоритеті Калинівської міської ради.  Лише у 2021 році на сесіях Калинівської міської ради затвердили ряд освітянських програм: Програму роботи з обдарованими дітьми та молоддю Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програму  відпочинку і оздоровлення дітей та молоді Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програму організації підвезення учнів, вихованців та педагогічних працівників закладів освіти Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програму розвитку закладів дошкільної освіти Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програму розвитку фізичної культури і спорту Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програму організації харчування в закладах освіти Калинівської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки.

Цьогоріч початкова школа завершила процес пілотування Нової української школи і передає естафету базовій школі. Для подальшого забезпечення якісної, сучасної та доступної освіти Нова українська школа з державного бюджету у 2021 році спрямовано субвенцію в розмірі 2421626 гривень. Калинівська міська рада також надала співфінансування у розмірі 780 тисяч.

Згідно із положенням про преміювання учнівської молоді, затвердженого рішенням сесії Калинівської міської ради, всім випускникам, які закінчили навчальні заклади із золотою чи срібною медаллю вручили грошову винагороду 1000 та відповідно 700 гривень. Також заохочувальну премію у розмірі 5000 гривень відтепер отримуватимуть випускники шкіл, які складуть ЗНО на 200 балів.

Велика увага приділяється харчуванню дітей. Згідно із рішенням Калинівської міської ради всі учні 1-4 класів та учні пільгових категорій 5-11 класів харчуються безоплатно коштом місцевого бюджету. Для харчування дітей дошкільного віку у 2021 році залучили з місцевого бюджету 3 125 439 гривень та 546 914 гривень благодійної допомоги.

З бюджету громади на освіту у 2021 році виділили понад 116 мільйонів гривень. З них на оплату праці – 90 мільйонів гривень. Заборгованості з виплати заробітної плати працівникам освіти немає. Також педагогічним та технічним працівникам стовідсотково виплатили матеріальну допомогу на оздоровлення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь