Пошук

У Калинівці відкрили Стіну пам’яті полеглим героям російсько-української війни

Дата: 29.08.2021 17:25
Кількість переглядів: 3133

 29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Калинівці на центральній площі міста урочисто відкрили Стіну пам’яті полеглим героям російсько-української війни.

Разом із рідними, побратимами, військовослужбовцями та жителями громади пам'ять героїв вшанували Калинівський міський голова Василь Поліщук, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, голова громадської організації воїнів АТО Сергій Говоруха, голова районної спілки ветеранів Афганістану Петро Шуманський, працівники апарату та підрозділів міської ради та депутати міської ради.

Право відкрити Стіну пам’яті випало учаснику війни на Сході Андрієві Васюку та голові громадської організації воїнів АТО Сергієві Говорусі. Митрофорний протоієрей, настоятель калинівського храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України, військовий капелан в/ч 3028 Національної гвардії України Орест Шпак відслужив поминальну панахиду та освятив монумент. А учасники зібрання поклали квіти до підніжжя Стіни пам’яті.

-Хочу подякувати вам за те, що ви сьогодні зібралися, щоб вшанувати пам'ять полеглих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Були дискусії з приводу того, де встановити цей пам’ятник, адже на цьому місці була районна дошка пошани – найпочесніше місце району. Відтепер це святе місце, яке освятив нині батюшка Орест. Кожен житель громади буде пам’ятати про це. І я хотів би попросити Бога, щоб більше список на цьому екрані не поповнювався, - звернувся до присутніх Калинівський міський голова Василь Поліщук.

На цифровому екрані закарбовані імена героїв, які віддали своє життя за цілісність та незалежність України – Олександра Мартинюка, Віктора Долінського, Валентина Білошкурського, Віктора Ліпського, Андрія Когана, Дмитра Герасимчука, Максима Мушти, В’ячеслава Катрича, Юрія Пилипчука, Олександра Каплінського, Романа Лабаня, Юрія Гринчука, Юрія Бабка, Анатолія Фарісея, Сергія Яремчука, Михайла Щербатюка. А також загиблих військовослужбовців військової частини 131, яка дислокується у Гущинцях – Володимира Милосердова, Андрія Назаренка, Станіслава Рижова, Артема Носенка, Романа Василенка, Анатолія Ковальського, Миколи Яблонського, Миколи Жулинського, Дениса Майбороди, Павла Корнелюка, Віктора Паніна, Андрія Ведешина, Віктора Солтіса, Іллі Пережогіна та Олександра Аксьонова.

Після урочистостей учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни та вирушили ходою до храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України, де також відбувся молебень в пам'ять про загиблих.

Аграрії та депутати міської ради подбали й про поминальний обід, на який були запрошені учасники російсько-української війни.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь