Пошук

«Піснею і короваєм Незалежність зустрічаєм»: В Уладівському відбувся фестиваль української пісні та щедрої спасівської господи

Дата: 14.08.2021 20:24
Кількість переглядів: 2926

На кілька годин площу перед Уладівським будинком культури заполонили пахощі духмяних короваїв та смачної спасівської випічки, уквітчали яскраве українське вбрання та золоте колосся снопів та дідухів, заполонила щира українська пісня – тут відбувся фестиваль української пісні та щедрої спасівської господи «Піснею і короваєм Незалежність зустрічаєм», присвячений 30 річниці Незалежності України.

Дорогу до місця проведення фестивалю було неважко відшукати – її вказували жовто-блакитні знамена, які вивісили вздовж шляху. Господарі фестивалю, Уладівський старостинський округ, навіть звичайну браму перетворили на святкову декорацію, прикрасивши її колоссям та квітами.

Кожна громада також постаралася на славу. Адже кожна світлиця мала свою родзинку – прославляла свою громаду, її талановитих мешканців та вправних майстринь, які понапікали на свято різних смаколиків, прикрасили свої столи виробами рукоділля та щедрим цьогорічним урожаєм садків та полів.

-Сьогодні ми побачили яка багата наша калинівська земля, як щедро зародили її поля, садки та городи, які талановиті наші мешканці громад, які так постаралися і підготували гарні та багаті світлиці і які співочі наші українці, які вміють і працювати, і гарно співати, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Після тривалого карантину цей фестиваль, як ковток чистого повітря. Людям потрібні такі заходи. Вони вчать нас любити та цінувати свою державу.

Хвилиною мовчання учасники фестивалю пом’янули усіх героїв, які віддали своє життя за цілісність і незалежність нашої держави.

З прийдешнім святом Днем Незалежності та святом Маковія учасників фестивалю та глядачів привітали Калинівський міський голова Василь Поліщук, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук та господарі свята – депутат Калинівської міської ради Олександр Носов та виконуюча обов'язки старости Уладівського старостинського округу Тетяна Носова. А святкового настрою додав духовий оркестр військової частини 3028 Національної гвардії України.

Багатими були не лише світлиці, а й концертна програма фестивалю. Кожен колектив, який вийшов на імпровізовану сцену, потішив глядачів не лише своїми піснями, а і яскравими, у багатьох колективів новими, сценічними костюмами.

Сімнадцять територіальних громад взяли участь у фестивалі. Разом із колективами виступили й деякі виконуючі обов’язки старостів - Сергій Ломачевський, Іван Балко, Оксана Мудрик, Любов Мусієнко, Віталій Порхун. На фестивалі звучало багато жартівливих, веселих та патріотичних пісень. А учасниця ансамблю української пісні «Водограй» Надія Сотник написала спеціально до фестивалю та 30 річниці Незалежності України пісню про Україну. Дебют цієї пісні був вдалим й глядачі не скупилися на оплески.

-Я дуже задоволена сьогоднішнім святом, - зауважила директорка Центру культури і дозвілля Калинівської міської ради Марія Шелешко. - Стільки колективів, стільки гарних світлиць, стільки усміхнених людей. Дуже багато позитиву. Тішить усе: і погода, і атмосфера. Приємно, що на святі багато дітей, молоді, людей похилого віку.

А завершилось свято смачними шашликом та юшкою, якими господарі фестивалю пригостили гостей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь