Пошук

Як у Калинівці святкували ювілейні Дні Незалежності України

Дата: 10.08.2021 09:07
Кількість переглядів: 1540

 

 

Фото без опису

З нагоди 30-річниці Незалежності України у Калинівській громаді заплановано ряд святкових заходів. Традиційно День Незалежності України святкують з усіма почестями, особливого розмаху свято набуває у ювілейні дати.
Як у Калинівському районі святкували 5, 10, 15, 20, 25- й день народження української держави, як відбувалися урочистості, кого вшановували, ми дізналися за допомогою архіву Калинівської районної газети «Прапор перемоги».

1996 рік – 5 років незалежності України

23 серпня о 13 годині голова районної ради і райдержадміністрації І.З.Кугай в залі засідань зустрівся з передовиками виробництва, представниками інтелігенції району. А також з нагоди 5 річниці Незалежності в районному будинку культури відбулося урочисте засідання та святковий концерт.

24 серпня святкова колона на чолі із керівниками районної і міської рад, райдержадміністрації. А також представники промислових підприємств, організацій, установ, технікуму, шкіл, військових частин, самодіяльні митці в українських костюмах під звуки духового оркестру з національним прапором України пройшли головною вулицею до стадіону ВО «Харчомаш». Тут відбулося мистецько-спортивне свято «Всі ми діти твої, Україно».

2001 рік – 10 років незалежності України

Ці десять років не були легкими. На цьому десятирічному відрізку державотворення було чимало труднощів і помилок. Однак у цей період вдалося зробити чимало – сформовано усі атрибути державності, прийнято Конституцію, закладено основи ринкової моделі господарювання.

Напередодні 10-ї річниці Незалежності у головному палаці держави – Маріїнському, президент України Леонід Кучма вручив медаль «За працю і звитягу» вальнику лісу Іванівського лісництва Петру Голуді. Петро Голуда був неодноразовим переможцем обласних та призером республіканських змагань вальників лісу. За місяць він заготовляв 500-600м2 деревини – стільки, скільки заготовляло чотири бригади з лісгоспу.

На святкуванні 10 річниці Незалежності України, яке відбулося у Вінниці, Калинівський район представив композицію «Міцна сім'я – міцна держава». Калинівські культармійці показали весільний обряд, поєднуючи сучасні та давні традиції, та так майстерно, що мало хто з відвідувачів зрозумів, що вони не на справжньому весіллі. А голову облдержадміністрації Юрія Іванова, начальника УМВС у Вінницькій області Валерія Бевза, голову Калинівської райдержадміністрації Анатолія Бондарчука «молоді» обрали почесними сватами.

Присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України» механізатору дослідного господарства «Артеміда» Віктору Олійнику.

Організатори святкового дійства, яке відбулося у Калинівці, вразили гостей синьо-жовтим знаменом, розмірами 8х3 метри, яке майоріло над площею.

На центральній площі міста відбувся святковий парад, після завершення урочистої ходи та мітингу, відбувся святковий концерт, в якому взяли участь кращі творчі колективи району. У святковий день на калинівчан чекав цілий ряд спортивних змагань, ввечері відбувся ще один святковий концерт та масове гуляння, в кінотеатрі демонстрували фільм «Данило Галицький». Свій подарунок до свята зробили і автомобілісти. В цей день пасажирів у міському транспорті перевозили безплатно, як і пасажирів, які їхали до Вінниці.

З нагоди 10-ї річниці Незалежності України у Пикові відбувся футбольний турнір. В ньому взяли участь футбольні команди Старого та Нового Пикова і Шепіївки. А також команди з вулиць Зеленої, Кам'яної, Миру із Старого Пикова. Переможцями стали команда із Старого Пикова та Зеленої.

У Глинську у 10 річницю Незалежності України також відбувся ряд святкових заходів. У селі привітали усі подружні пари, які прожили у шлюбі десять років, та подарували їм подарунки. Також тут розігрували святкову лотерею та частували короваєм, спеченим з урожаю 10 – го року незалежності.

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» провело відкритий Всеукраїнський фотоконкурс «Україна: 10 років Незалежності», присвячений 10-й річниці Незалежності нашої держави.
Учасником конкурсу був фотокореспондент районної газети «Прапор перемоги» Микола Самборський. За активну участь у конкурсі калинівчанина нагородИЛИ почесною грамотою та надаЛИ можливість безплатно протягом двох годин виходити у всесвітню комп'ютерну мережу Інтернет. Роботи фотокореспондента серед кращих виставлялися у конференц-залі Укрінформу.

2006 рік - 15 років незалежності України

Напередодні Дня Незалежності України у хірургічному відділенні Калинівської центральної районної лікарні відкрили лапароскопічну операційну.

З нагоди 15-ї річниці Незалежності України на центральній площі Калинівки було влаштовано виставку обрядових хлібів. Кожна територіальна громада представила обрядові хліби, які випікали у селі до різних свят.

У Калинівському районному будинку культури облаштували виставку робіт майстрів Іванівської територіальної громади «Мій край, мій вічний оберіг, гостинний батьківський поріг». У світлиці представили роботи художника з Іванівської Слобідки Олега Герасимчука, а також вироби з дерева учнів місцевої школи Володимира Глушка та Олександра Оліха.

24 серпня на міському стадіоні провели ряд спортивно-масових заходів, присвячених відзначенню 15 річниці Незалежності України. Старт спортивним заходам дали юні гімнастки, а далі на різних майданчиках стадіону розпочалися дружні зустрічі між командами з футболу, пляжного волейболу та волейболу районних спортивних шкіл - відділу освіти та «Авангард» м. Калинівки та Вінниці.
Після нагородження переможців дитячих та юнацьких команд, на поле вийшли дорослі. За кубок району змагалися команди з Радівки та Павлівки, майстерність останньої була кращою, тому переможцем стала команда с.Павлівка.

2011 рік - 20 років незалежності України

На 20 річницю Незалежності України на центральній площі міста усі територіальні громади району представили світлиці, багаті вишивками, випічкою, урожаєм 2011 року виробами декоративного мистецтва місцевих майстрів.

На свято до калинівчан завітали делегація Республіки Молдова та духовий оркестр з Республіки Польща.

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю» з нагоди 20 річниці незалежності України Указом президента України нагороджено ювілейною медаллю «20 років незалежності України».
Цієї відзнаки удостоєні директор СТОВ «Промінь» с.Черепашинці Іван Боримський, директор СТОВ «Маяк» с. Старого Пикова Василь Кірічук та голова Спілки промисловців та підприємців району Володимир Сидорук.

За значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету, заслуги у соціально-економічній діяльності, сумлінне і бездоганне служіння українському народові та з нагоди 20-річчя незалежності України Указом президента України орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено директора сільськогосподарського підприємства «Промінь» с.Черепашинці Івана Боримського. Іван Арсеньович Боримський – повний кавалер ордену «За заслуги».

2016 рік - 25 років незалежності України

З нагоди 25-річниці незалежності України ряд калинівчан отримали різноманітні відзнаки. Серед них і керівники сільгосппідприємств району. Так директора СТОВ «Промінь» с.Черепашинці Івана Боримського нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України, ім’я директора СТОВ «Маяк» с.Пикова Василя Кірічука занесено на обласну Дошку пошани «Гордість і звитяга вінничан», а голові фермерського господарства «Україна» з Лісової Лисіївки Леонідові Повху Указом президента України присвоєно звання заслуженого працівника сільського господарства.

Не по ювілейному, доволі скромно, але урочисто, в Калинівці відзначили 25-ту річницю незалежності України. Втретє Україна відзначала День Незалежності в умовах війни, з радістю і смутком водночас. Неодмінною ознакою святкування Дня Незалежності стало вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя, захищаючи її, і тих, хто повернувся з війни до мирного життя.

З нагоди 25-річниці незалежності України в Україні було випущено однойменну ювілейну медаль. На Вінниччині ювілейну медаль «25 років незалежності України» отримали 122 особи. Серед них директор СТОВ «Промінь» с.Черепашинці Іван Боримський, директор державного навчального закладу «Гущинецьке вище професійне училище» Іван Кривенко та директор підприємства «Радівське» з виробництва сільськогосподарської продукції Анатолій Пачевський.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь