Пошук

«Всеукраїнський місячник тестування на вірусні гепатити»: Безплатні консультації у кабінеті інфекційних захворювань та доступні тестування на вірусні гепатити

Дата: 02.08.2021 15:51
Кількість переглядів: 627

У серпні 2021 року розпочинається Всеукраїнський місячник тестування на вірусні гепатити С та В.
До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами приватні діагностичні лабораторії «Сінево», «Дніпролаб», «Ніколаб», «CSD», «Інвітро», «Фармбіотест», «Меділабс» та «Діла» підтримали ініціативу зробити тестування на вірусні гепатити доступнішими.

Впродовж серпня охочі дізнатися свій гепатит-статус можуть звернутися до вказаних приватних лабораторій та отримати можливість пройти діагностику на вірусні гепатити на акційних умовах. Деталі та додаткову інформацію шукайте на сайтах лабораторій вашого регіону.

Також у рамках місячника лікарка-інфекціоністка Калинівської ЦРЛ Наталя Кацай проводитиме консультації у кабінеті інфекційних захворювань Калинівської центральної районної лікарні.

Охочі дізнатися більше про гепатит та отримати необхідне консультації щодо лікування, у разі виявлення хвороби, можуть завітати щодня до кабінету інфекційних захворювань з восьмої години ранку та до п'ятнадцятої години дня та отримати кваліфіковану консультацію.

Нагадаємо, вірусний гепатит - це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження.

Наразі виявлено п'ять основних вірусів гепатиту — типи A, B, C, D і E. Кожен із цих типів може мати серйозні наслідки для здоров'я. Зокрема, гепатити В і С призводять до розвитку хронічного захворювання і, в цілому, є найпоширенішою причиною цирозу і раку печінки.

Гепатит B і C - 2 основних типи з 5 різних інфекцій гепатиту - є причиною 96% всіх випадків смерті від гепатиту. Близько 325 мільйонів людей у світі живуть з хронічною інфекцією, викликаною вірусом гепатиту B або вірусом гепатиту C.

За офіційними даними, в Україні 1 342 418 осіб хворіють на вірусний гепатит С та 559 341 — на вірусний гепатит В. Під медичним наглядом з вірусним гепатитом С перебуває лише близько 7% осіб від оціночних даних та 3,3% осіб — з вірусним гепатитом В. На жаль, більшість хворих не знають про свій діагноз та не отримують лікування.

У серпні 2021 року розпочинає роботу Національна гаряча лінія з питань вірусних гепатитів, що буде працювати за тел. 0 (800) 050 3310 щоденно з 9-00 до 18-00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь