Пошук

За допомогою помп міська рада вирішує проблему із водопостачанням будинків по вулиці Чкалова у Калинівці

Дата: 08.07.2021 14:07
Кількість переглядів: 1061

Днями працівники комунальних підприємств «Житловик» та «Калинівкаводоканал» встановили у підвалах будинків 2 та 2 Б по вулиці Чкалова у Калинівці дві сучасні помпи, придбані за кошти міської ради, які забезпечать потрібний напір та покращать постачання води у будинках. На придбання помп, необхідного обладнання та матеріалів з бюджету міської ради виділили 99 тисяч 50 гривень.

-У цих будинках проблема із водопостачанням була вже не один рік, каже директор комунального підприємства «Керуюча компанія «Житловик» Віталій Шатов. – Мешканці четвертого та п’ятого поверхів потерпали від того, що до них вода не доходила. Встановлення помп дозволить повністю розв'язувати дану проблему. Помпи не дешеві, але вони облаштовані електронною системою, яка контролює тиск та подачу води. До того ж, у випадку відключення електроенергії чи припинення водопостачання система автоматично вимикається.

Перш ніж приступити до встановлення помп та облаштування нової електролінії, працівникам комунального підприємства довелося прибрати приміщення підвалу, яке мешканці будинку  номер два перетворили на сміттєзвалище, лише в одному підвалі назбирали понад десять мішків різного непотребу. Після прибирання та монтування обладнання працівники встановили металеві двері, які не дозволять приникати до щитової та помпи. І вже кілька днів мешканці будинку відчувають зміни та покращення водопостачання.

-Такого напору у нас ніколи не було, - каже Каріна Алієва, яка мешкає на четвертому поверсі. – Останнім часом у нас вода майже зовсім зникла, не було тиску, тому доводилося воду гріти на газовій плиті, а митися могли лише тоді, коли всі мешканці нижніх поверхів лягали спати.

-У нас останнім часом води взагалі не було, ми носили її від криниці, - підтримує сусідку пані Олена, яка мешкає на п’ятому поверсі. – А тепер, останні кілька днів проблем з водою немає.

А от із підключенням помпи у будинку 2 Б виникли певні труднощі. Працівники Калинівських електромереж кілька днів відшукували місце пошкодження кабелю та ліквідовують розрив, щоб отримати необхідні фази для підключення помпи. Як тільки вони полагодять розрив, нова помпа запрацює і в цьому будинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь