Пошук

Калинівський технологічний коледж відсвяткував своє п’ятдесятиліття

Дата: 17.06.2021 17:43
Кількість переглядів: 2139

Фото без опису

Перший заступник Калинівського міського голови Микола Господарець взяв участь в урочистостях з нагоди п’ятдесятиліття Калинівського технологічного коледжу та за дорученням міського голови привітав колектив навчального закладу та студентів із ювілеєм.

-Ваш коледж один із тих закладів, які несуть славу Калинівці. Студенти  і колектив завжди живуть життям територіальної громади, долучаються до всіх заходів, які у нас відбуваються, - звернувся до ювілярів Микола Господарець. - Ваш колектив не залишається поза увагою депутатів міської ради, голови. Ось цей актовий зал був відремонтований у короткий термін спільними зусиллями й міський голова подбав, щоб крісла у ньому були не гірші, ніж в обласному театрі. Ця сцена дала можливість багатьом студентам себе проявити, загартувати характер і продемонструвати те, чого вони тут навчилися. Хай ці стіни служать для людей. Тим, хто тут працює, хочу побажати невичерпної енергії, віри ще більшої у те, що сюди будуть повертатися випускники зі своїми здобутками, своїми враженнями, зі словами вдячності за те, чого вони тут навчилися. Хочу побажати вам міцного і надійного здоров’я, психологічного комфорту вашому трудовому колективу, допитливих студентів, щоб ви ніколи не хвилювалися, що буде недобір. Щоб ви отримували задоволення від своєї праці й підкріплення у вигляді належної заробітної плати.

Як розповів очільник навчального закладу Григорій Федонюк, ініціатором відкриття у Вінницькій області технологічного технікуму був міністр побуту Шпаковський, який звернувся до обласного керівництва зі своєю ідеєю. При виборі місця, де мав знаходитися навчальний заклад, розглядалось кілька варіантів – Вінниця, Крижопіль і Калинівка. Вінниця відпала через велику насиченість навччальними закладами, Крижопіль – через віддаленість, тому вибір пав на Калинівку. Так, у 1970 році у Калинівці відкрили Калинівський технологічний технікум, який очолив Василь Миколайович Цвігун.

Для новоствореного технікуму виділили частину приміщення загальноосвітньої школи №1. Василю Миколайовичу  довелося починати все з нуля – набирати штат викладачів,  студентів. Першими професіями, яких навчали у технікумі, були технологія швейного виробництва, обладнання швейного виробництва та бухгалтерський облік.

З 1987 року традиції, які започаткував перший директор технікуму, продовжив Григорій Михайлович Федонюк. Як і продовжив будівництво нового навчального корпусу, яке розпочав його попередник.

П’ятдесят років спливло з часу заснування навчального закладу. Не одна тисяча кваліфікованих спеціалістів вийшла зі стін навчального закладу. Усі вони знайшли своє місце у житті та продовжують традиції свого навчального закладу. Багато студентів повернулися у стіни рідного навчального закладу уже як викладачі, наставники молоді.

На зміну старшого покоління викладачів, приходять молоді. Всупереч усім труднощам, навчальний заклад розвивається. Сьогодні у його стінах облаштовані сучасні аудиторії, майстерні, лабораторії, мають у коледжі  актовий та спортивний зали, музейні кімнати.

Для багатьох калинівчан і не лише жителів Калинівщини,  технологічний коледж став альма-матер, закладом про який пам’ятають все життя.  Тому не випадково на свято до викладачів та студентів Калинівського технологічного коледжу завітало багато гостей – представники влади, військові, колеги, друзі, колишні випускники.

-У 1987 році відразу ж за Григорієм Михайловичем у технікум із другої школи прийшов і я, - звернувся до директора коледжу колишній випускник навчального закладу, учасник бойових дій, полковник Анатолій Таранюк. – Сьогодні я хочу у Вас, Григорію Михайловичу, попросити пробачення і подякувати. Попросити пробачення за те, що я не був слухняним студентом. А подякувати за те, що коли було потрібно, ви «брали компас» та повертали мою голову у потрібному напрямку. Можливо, це і дало поштовх до того, чого я досягнув нині.

Такі слова випускників і те, що вони не забувають про навчальний заклад, який дав їм путівку у життя, і є найвагомішим підсумком п'ятдесятилітньої діяльності навчального закладу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь