Пошук

Театральний колектив Калинівського технологічного коледжу – срібний призер конкурсу театральних колективів «Овації»

Дата: 07.06.2021 15:08
Кількість переглядів: 2253

Фото без опису

Втомлені, але щасливі повернулися у Калинівку учасники театральної студії «Діалог» Калинівського технологічного коледжу із Тернополя, де проходив відкритий фестиваль-конкурс дитячих та молодіжних театральних колективів «Овації». Це був не просто перший конкурс театральної студії, а їх дебют. Однак перший млинець калинівчан не був глевким – перший виступ і відраду ж дипломанти ІІ ступеня.

-Для нас це було справжньою несподіванкою, - зізнається керівниця студії Світлана Матвійчук. – Адже разом із нами за перемогу боролися двадцять вісім колективів зі всієї України. Більшість із них мають досвід, репертуар і шанувальників, а наша студія існує лише два місяці. Перед поїздкою у нас не було ні реквізитів, ні фінансування. Дуже вдячна всім за підтримку, а головне за віру у нас.

Ідею створення театральної студії Світлана Матвійчук виношувала не один рік. Для реалізації свого задуму навіть вступила на навчання у Рівненський державний гуманітарний університет на факультет режисури. І як тільки отримала диплом магістра – відразу ж створила у коледжі студію.

-Першу нашу виставу, яка має назву «Руда п’єса», мені допоміг підібрати мій викладач, професор Володимир Богатирьов. Це соціально-психологічна п’єса, яка розкриває проблему батьків та дітей, - продовжує Світлана Матвійчук. - Це актуальна проблема для нашого сьогодення. Ми планували дебют нашої п’єси на десяте червня, але так вийшло, що нам запропонували взяти участь у конкурсі і він став нашим дебютом. Зізнаюся, що ми не розраховували на якесь місце, бо бачили рівень наших конкурентів і ще не вірили у свої сили. Й найбільшою винагородою для нас була реакція наших глядачів. Багато хто з них плакав. Ми змогли достукатися до їхніх душ, а це чогось варте.

На сцені Тернопільського палацу культури виступили Роман Саврась, Анастасія Шевчук, Олександр Козяр, Євгенія Кваша, Марина Савчук, Оксана Смальчук, Сніжана Кондратюк, Володимир Василинич, Андрій Фелемець, а Андрій Наумчук виступив у ролі звукооператора. Журі конкурсу високо оцінили виступ калинівських артистів, які стали дипломантами конкурсу й посіли друге місце.

-Після нагородження ми мали можливість поспілкуватися із членами журі, почути їх рекомендації, які для нас дуже важливі, - ділиться враженнями Світлана Матвійчук. - Також для всіх учасників конкурсу майстер-клас провів народний артист України Богдан Бенюк. Наш вдалий дебют надихає на втілення нових задумів. Думаю, що багатьом і дорослим, і юним глядачам буде цікаво і корисно подивитися нашу виставу.

Побачити «Руду п’єсу» зможуть і калинівчани. Десятого червня в приміщенні Калинівського технологічного коледжу відбудеться дебютний виступ театральної студії «Діалог».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь