Пошук

Калинівські нацгвардійці відзначили двадцять сьому річницю створення військової частини 3028

Дата: 31.05.2021 16:45
Кількість переглядів: 846

Восьмий полк оперативного призначення Національної гвардії України був заснований у 1994 році. Двадцять сім років історії військової частини 3028 нараховують сотні героїчних подвигів калинівських нацгвардійців у мирний час та під час російської агресії, золотими літерами у неї вписані імена побратимів, які віддали життя за незалежність України.

На початку урочистостей однополчани та гості хвилиною мовчання вшанували пам'ять Віктора Долінського, Віктора Ліпського, Максима Мушти, Валентина Білошкурського, Романа Лобаня, Володимира Савчука, Валерія Демічева та Миколи Гаврилюка, життя яких обірвалося на Сході України та в мирний час.

Урочистості з нагоди двадцять сьомої річниці створення військової частини 3028 було заплановано провести на території частини. За словами командира військової частини полковника Богдана Вакулка, хотілося, щоб більше  солдатів та офіцерів долучилися до цього свята. Однак погода завадила реалізувати плани й урочистості відбулися у приміщенні Центру культури і дозвілля Калинівської міської ради, з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

-Нам пощастило, що військова частина знаходиться на території нашої громади. Калинівські нацгвардійці – це молоді, амбітні, патріотично виховані та фізично підготовлені люди, які показують усім нам приклад, особливо у надзвичайних ситуаціях. І коли у нас виникла пожежа на артилерійських складах, ви першими надали допомогу: патрулювали громадський порядок, допомагали евакуювати з міста населення. Ми завжди будемо вам вдячні за це, — звернувся з вітальним словом до нацгвардійців Калинівський міський голова Василь Поліщук. - І ми також готові співпрацювати із вами та будемо й надалі допомагати вам для того, щоб служба наших військових проходила у нормальних побутових умовах.

Калинівський міський голова нагородив Почесними грамотами та грошовими преміями ряд військовослужбовців військової частини 3028 та вручив подарунки сім'ям загиблих.

Калинівських нацгвардійців знають та шанують по всій Україні. Тому не випадково на свято до військових завітало багато гостей. Військовослужбовці приймали вітання та відзнаки від директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької ОДА Сергія Вовченка, депутата Вінницької обласної ради Іллі Гуменчука, директора департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Людмили Григорук, голови Хмільницької районної ради Юрія Слабчука, заступника голови Хмільницької райдержадміністрації Богдана Зубчика, директора загальноосвітньої школи № 26 м. Вінниці Сніжани Рєзнік та командира військової частини 3008 Володимира Джули.

А працівники Центру культури і дозвілля підготували для нацгвардіців святковий концерт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь