Пошук

Калинівчани одягнули вишиванки та вийшли на центральну площу міста, щоб відсвяткувати День вишиванки

Дата: 20.05.2021 13:04
Кількість переглядів: 1537

Вишиванка – це не лише український символ та красиве національне вбрання, але й оберіг. Таке вже звичне для українців вбрання має настільки важливе значення, що його важко переоцінити. Вишиванку ніколи не створювали просто так. Ще із сивої давнини у неї вкладали частинку себе, а символи, нитки, тканину та навіть день для роботи – ретельно обирали.

У наш час вишиванка стала улюбленим одягом, її одягають на свята та на урочисті події. І ось уже 15 рік поспіль в Україні святкують День вишиванки. З нагоди свята з ранку на центральній площі міста розпочалось святкове дійство – мистецький арт-проєкт «Вишивана доля моя калинова», який підготували працівники Центру культури і дозвілля Калинівської міської ради.

-Свято триватиме впродовж усього дня, — каже директорка Центру культури і дозвілля Марія Шелешко. – Ми так спланували, щоб не було великого скупчення людей, а глядачі змінювалися. Запросили на свято творчі колективи, які розважатимуть глядачів та даруватимуть їм гарний настрій.

Кожен охочий може залишити на пам'ять про свято фотознімок, переглянути добірку  літератури, яка познайомить з українськими традиціями, історією вишивки, схемами вишивок, яку підготували працівники Публічної бібліотеки.  Першими фотосесії у вишиванках зробили працівники культури, до них приєдналися калинівчани та гості міста, які прийшли на свято у вишиванках.

А на імпровізовану сцену першими вийшли народний ансамбль «Кумасеньки», працівники Центру культури і дозвілля, творчі колективи та аматори сцени  з Лісової Лисіївки, Бережан, Писарівки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь