Пошук

Пам'ять має жити: до 76 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2021 11:23
Кількість переглядів: 953

Друга світова війна – це частина історії нашої Батьківщини, пам'ять про війну – це наша шана минулому і прояв поваги до героїв, які ціною власного життя вибороли для нас перемогу. Пам'ять про війну є особистою для кожного з нас, адже в кожній родині є власна історія про долі рідних, які назавжди змінила Друга світова.

У своїй книзі «Пам’ятки історії та пам’ятні місця на Вінниччині» Микола Мудраченко зазначає, що «…Вінницька обласна комісія сприяння у роботі Надзвичайної державної комісії з виявлення і розслідування злочинів німецько-фашистських загарбників та їх спільників у роки Великої Вітчизняної війни в актах по Калинівському району записала, що розстріляно – 2696 мирних жителів. Повішено – 4. Померло після катувань – 11. Убито бомбами та снарядами – 75. Загинуло військовополонених – 232. Всього загинуло – 3018. Підлягали арештам – 370. Вивезено в рабство до Німеччини – 3613 осіб».

Нині про страшні розправи на території Калинівщини нагадують 74 військових поховань, в яких покоїться понад 2508 воїнів. Імена понад 549 не встановлено. Серед названих поховань 43 братських і 31 поодинока могила.

Жителі Калинівської громади шанують пам'ять про героїв Другої світової війни. Напередодні 76 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні мешканці громади упорядкували території біля пам’ятників загиблим героям та односельцям та поновили пам’ятні знаки.

Ми не маємо права забувати подвиг загиблих в роки Другої світової війни, ми маємо шанувати живих героїв, яких залишилося зовсім мало.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь