Пошук

Погруддя Миколи Степового повернули на подвір’я загальноосвітньої школи №1 міста Калинівки

Дата: 30.04.2021 11:13
Кількість переглядів: 1219

Фото без опису

Нове погруддя героя Другої світової війни Миколи Степового  зайняло своє місце на подвір'ї загальноосвітньої школи №1 м.Калинівки. Повернення Степового стало ще одним передвеликоднім дивом, на яке калинівчани очікували півтора року.

-Погруддя Степового демонтували ще взимку 2019 року. Через перепад температур та атмосферні впливи на пам’ятнику з’явилися тріщини й погруддя потребувало реставрації, — каже очільниця навчального закладу Світлана Павлуник. – Але, коли реставратори оглянули його, вони прийшли до висновку, що якість матеріалів, з яких було виготовлено погруддя, та погода зробили своє, і після реставрації погруддя можна виставляти лише у приміщенні. Тому ми звернулися у міську раду й на шостій сесії депутати спрямували кошти на виготовлення нового погруддя. Ми й не сподівалися, що його виготовлять так швидко. 

Нагадаємо, Степовий Микола Федотович народився у лютому 1924 року у селі Варшиця, яке тепер входить до складу Калинівки. Закінчив 7 класів Калинівської середньої школи, навчався в Київському електромеханічному технікумі. Учасник Другої світової війни. У 1943 році закінчив Подольське артилерійське училище. Воював у складі 1-го Прибалтійського фронту, був командиром вогневого взводу 712-го винищувально-протитанкового полку. Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 червня 1944 року Степовому Миколі Федотовичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Нагороджений орденами Леніна, Вітчизняної війни І-го ступеня, Червоної Зірки.

Погруддя Миколи Степового на території загальноосвітньої школи № 1 у Калинівці встановили у 2014 році. Ідея встановлення погруддя належить двоюрідній сестрі героя Ніні Лужецькій, а меценатом виступив її чоловік — Микола Іващук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних