Пошук

Погруддя Миколи Степового повернули на подвір’я загальноосвітньої школи №1 міста Калинівки

Дата: 30.04.2021 11:13
Кількість переглядів: 1189

Фото без опису

Нове погруддя героя Другої світової війни Миколи Степового  зайняло своє місце на подвір'ї загальноосвітньої школи №1 м.Калинівки. Повернення Степового стало ще одним передвеликоднім дивом, на яке калинівчани очікували півтора року.

-Погруддя Степового демонтували ще взимку 2019 року. Через перепад температур та атмосферні впливи на пам’ятнику з’явилися тріщини й погруддя потребувало реставрації, — каже очільниця навчального закладу Світлана Павлуник. – Але, коли реставратори оглянули його, вони прийшли до висновку, що якість матеріалів, з яких було виготовлено погруддя, та погода зробили своє, і після реставрації погруддя можна виставляти лише у приміщенні. Тому ми звернулися у міську раду й на шостій сесії депутати спрямували кошти на виготовлення нового погруддя. Ми й не сподівалися, що його виготовлять так швидко. 

Нагадаємо, Степовий Микола Федотович народився у лютому 1924 року у селі Варшиця, яке тепер входить до складу Калинівки. Закінчив 7 класів Калинівської середньої школи, навчався в Київському електромеханічному технікумі. Учасник Другої світової війни. У 1943 році закінчив Подольське артилерійське училище. Воював у складі 1-го Прибалтійського фронту, був командиром вогневого взводу 712-го винищувально-протитанкового полку. Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 червня 1944 року Степовому Миколі Федотовичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Нагороджений орденами Леніна, Вітчизняної війни І-го ступеня, Червоної Зірки.

Погруддя Миколи Степового на території загальноосвітньої школи № 1 у Калинівці встановили у 2014 році. Ідея встановлення погруддя належить двоюрідній сестрі героя Ніні Лужецькій, а меценатом виступив її чоловік — Микола Іващук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь