Пошук

У школі в Бережанах на місці старого садка посадили новий

Дата: 29.04.2021 15:34
Кількість переглядів: 921

Сто п’ятдесят яблунь висадили учні та вчителі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Бережани у своєму шкільному садку. Молодий садок висадили на місці старого, якому виповнилося вже шістдесят років.

-У нашій школі був садок, який посадили ще шістдесят років тому. Дерева були старими та й сам садок позаростав чагарниками. Користі від нього не було жодної, — розповідає виконувач обов’язки старости Бережанського старостинського округу Сергій Тишко. – Тому ми підійшли до розв'язання проблеми із садком радикально – викорчували старі дерева, зачистили, задискували та закультивували площу і висадили молоді дерева. Дякую учням та вчителям школи, які працювали у садку, а також керівникові ТОВ «Агропродукт» Андрієві Лобурцеві, який допоміг нам технікою.

Усього ж у садку планують посадити двісті сімдесят дерев. Вже найближчими днями висадка дерев продовжиться.

Пришкільні садки нині існують у багатьох навчальних та дошкільних закладах Калинівської громади. Наприклад, у Черепашинцях вже збирають у молодому садку яблука та смородину, які використовують для харчування школярів. У Новій Греблі у дитячому садку торік зібрали перший врожай малини, яку заморозили і також використовують для приготування компотів. В нинішньому році висадили кущі смородини у загальноосвітній школі №4 м.Калинівки, в якій також є й шкільний садок. Нові садки з’явилися у нинішньому році також у школі та дитячому садочку у Корделівці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь