Пошук

Готуючись до Великодніх свят, не забувайте про профілактику харчових отруєнь: Поради спеціалістів Калинівського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Дата: 28.04.2021 08:52
Кількість переглядів: 613

Фото без опису
 

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього. Калинівчани освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаса, сир та масло. Крім того, в кожному домі готуються інші страви до великоднього столу.

Як провести святкові дні і уникнути харчових отруєнь – радять спеціалісти Калинівського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

При закупівлі харчових продуктів дотримуйтесь правил:

  • не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються;
  • не купуйте харчові продукти великими партіями, особливо ті, в яких короткий термін придатності до споживання;
  • купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку;
  • не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі;
  • при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність упаковування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково на термін придатності харчового продукту.

При зберіганні харчових продуктів — зважайте:

  • на етикетці харчових продуктів вказано умови їх зберігання, дотримуйтеся їх;
  • продукти, які швидко псуються, зберігайте в холодильнику;
  • сирі та готові продукти зберігайте окремо.

Готуючи продукти – пам’ятайте:

  • перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
  • переходячи з одного технологічного процесу на інший — обов’язково мийте руки;
  • використовуйте окремі дошки та ножі для обробки харчових продуктів;
  • дотримуйтесь технології приготування;
  • не готуйте страви заздалегідь, пам’ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час;
  • салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності — не більше 3 годин;
  • для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості;
  • свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
  •  молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • м’ясо під час приготування потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
  • не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість), не можна займатися самолікування, негайно зверніться за допомогою до закладу охорони здоров’я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь