Пошук

Готуючись до Великодніх свят, не забувайте про профілактику харчових отруєнь: Поради спеціалістів Калинівського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Дата: 28.04.2021 08:52
Кількість переглядів: 635

Фото без опису
 

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього. Калинівчани освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаса, сир та масло. Крім того, в кожному домі готуються інші страви до великоднього столу.

Як провести святкові дні і уникнути харчових отруєнь – радять спеціалісти Калинівського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

При закупівлі харчових продуктів дотримуйтесь правил:

  • не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються;
  • не купуйте харчові продукти великими партіями, особливо ті, в яких короткий термін придатності до споживання;
  • купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку;
  • не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі;
  • при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність упаковування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково на термін придатності харчового продукту.

При зберіганні харчових продуктів — зважайте:

  • на етикетці харчових продуктів вказано умови їх зберігання, дотримуйтеся їх;
  • продукти, які швидко псуються, зберігайте в холодильнику;
  • сирі та готові продукти зберігайте окремо.

Готуючи продукти – пам’ятайте:

  • перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
  • переходячи з одного технологічного процесу на інший — обов’язково мийте руки;
  • використовуйте окремі дошки та ножі для обробки харчових продуктів;
  • дотримуйтесь технології приготування;
  • не готуйте страви заздалегідь, пам’ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час;
  • салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності — не більше 3 годин;
  • для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості;
  • свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
  •  молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • м’ясо під час приготування потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
  • не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість), не можна займатися самолікування, негайно зверніться за допомогою до закладу охорони здоров’я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних