Пошук

У Калинівці відкриють молодіжний центр

Дата: 27.04.2021 15:35
Кількість переглядів: 1521

Фото без опису

На шостій позачерговій сесії Калинівської міської ради, яка відбулася 22 квітня, депутати міської ради прийняли Програму Калинівської територіальної громади на 2021-2022 роки «Молодь Калинівщини», яка передбачає створення у Калинівці молодіжного центру. Ініціаторами та авторами Програми виступили члени Молодіжної ради, яка діє при Калинівській міській раді.

-Готуючи Програму, ми провели опитування серед 250 респондентів, яке показало, що нині молодь не має можливості розвитку у сфері молодіжної політики. Якщо молоді люди, які навчаються у школах чи технологічному коледжі, ще можуть реалізовувати свій потенціал, то молодь віком від 25 до 35 років такої можливості не має, — зазначила голова молодіжної ради Людмила Гунько. – Одним із вирішень цієї проблеми є створення у Калинівці молодіжного центру.

Для молодіжного центру вже виділили приміщення у будівлі колишнього районного відділу освіти. Члени молодіжної ради вже проявила свою креативність та розробила свій дизайн цього приміщення. Після ремонтних робіт тут зможуть збиратися молоді люди та реалізовувати Програму.

Окрім створення молодіжного центру дана Програма передбачає інші напрямки діяльності та заходи – формування у молоді активних соціальних та громадянських компетентностей, а це здійснення заходів, спрямованих на популяризацію інтелектуального дозвілля, популяризація волонтерського руху як форми залучення молоді до суспільно значущої діяльності, підвищення рівня екологічної та правової свідомості. А також розвиток спорту та пропаганда здорового способу життя, надання підтримки молодіжним і дитячим громадським організаціям, розвиток економічної конкурентоздатності молоді, інтеграція молоді на ринок праці, розвиток неформальної освіти тощо.

-Відкриття молодіжного центру – це можливість, яку отримають молоді люди для реалізації своїх ідей, проєктів, планів. Бо саме молодь повинна вносити свої конкретні пропозиції та ініціювати зміни, які якісно покращуватимуть життя усіх мешканців громади, — каже Калинівський міський голова Василь Поліщук.

На думку авторів Програми, молодіжна робота в громаді повинна враховувати інтереси та потреби молоді й, насамперед, формувати не споживацькі настрої в молодіжному середовищі, а активну громадянську позицію молоді та задіяти усі потенційні ресурси.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь