Пошук

Мешканці Дружелюбівки створюють спілку рибалок та зарибили Центральний ставок

Дата: 20.04.2021 13:00
Кількість переглядів: 2102

Триста кілограмів зарибку випустили днями у свій Центральний ставок мешканці Дружелюбівки. Рішення про зариблення ставка мешканці громади прийняли ще у грудні минулого року, а в нинішньому році на спільних зборах вони прийняли ще одне рішення — про створення у селі спілки рибалок, яка буде опікуватися Центральним ставком та дбати про порядок на прилеглій до нього території.

-Торік нам спустили ставок, — розповідає виконуюча обов’язки старости Дружелюбівського старостинського округу Ольга Яремчук. – Небайдужі мешканці нашого села тоді поспішили на порятунок риби. Частину риби ми реалізували та вторгували за неї сімнадцять тисяч сто гривень, а матки з ікрою перенесли ще в один наш ставок – Карпієвський. Вісімнадцятого грудня у нас відбулися збори села, на яких ми вирішували, що робити із вторгованими за рибу коштами. Тоді було винесено чотири пропозиції — витратити на будівництво паркану біля церкви з подальшим додатковим залученням коштів, роздати учасникам АТО, які не допустили гибелі риби, залишити на зарибок та закупити рибу і роздати різним верствам населення, що потребують допомоги. За результатом голосування односельці прийняли рішення використати кошти на зарибок, за даний варіант проголосувало 30 осіб.

А вже в березні нинішнього року жителі Дружелюбівки прийняли рішення про створення неприбуткової громадської організації «Спілка рибалок Дружелюбівки», яка буде користуватися Центральним ставком та утримувати його прилеглу територію в належному стані. До спілки виявили бажання увійти двадцять сім мешканців громади, а головою спілки односельці обрали учасника АТО Романа Мушенка.

І хоча офіційно спілка ще не зареєстрована, але її члени вирішили не очікувати офіційного визнання, а вже братися до справи та зарибити ставок. У місцевого жителя Леоніда Лавренюка позичили місткість для перевезення зарибка та кисневий балон, а транспорт надав Костянтин Яремчук.

-За сприяння Калинівського міського голови Василя Поліщука нам вдалося закупити зарибок на вісімнадцять тисяч гривень, активісти нашого села доклали власні кошти, яких не вистачало, — каже Ольга Яремчук. – І сьогодні ми вже маємо зариблений ставок. Нашої спілки ще не існує офіційно, але дуже приємно, що її члени вже проявляють ініціативу, працюють на користь громади. На вихідні вони та небайдужі мешканці села знову вийшли на весняну толоку та розчистили частину території, прилеглої до ставка.

У планах на майбутнє облаштувати неподалік від ставка зону для відпочинку, а на березі водойми – місце для риболовлі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь