Пошук

У Калинівці відбулися штабні тренування, на яких відпрацьовували дії при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на калинівському арсеналі

Дата: 19.04.2021 17:03
Кількість переглядів: 1895

Фото без опису

19 квітня під головуванням Калинівського міського голови – голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Василя Поліщука та за участю заступника директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергія Дев’ятого, заступника голови Хмільницької райдержадміністрації Богдана Зубчика, членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, евакуаційної комісії та спеціалізованих служб відбулися штабні тренування «Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту громади та району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України».

-Події 2017 року навчили нас як потрібно діяти у надзвичайних ситуаціях. Досвід показує, що у скрутні хвилини українці об’єднуються, згуртовуються. Багато людей, підприємців, перевізників допомагали тоді нам. У нас не було паніки, усі працювали злагоджено та зібрано, - звернувся до учасників навчання Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Краще, щоб такі ситуації більше не виникали, але, в разі виникнення надзвичайної ситуації, ми маємо чіткий алгоритм дій, якого повинні дотримуватися і який ми сьогодні відпрацьовуватимемо.

Розпочалися тренування зі спільного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії під час якого учасники навчання вислухали доповіді керівників спеціалізованих служб про забезпечення, у разі необхідності, громади транспортом для евакуації населення, медичною допомогою, харчуванням та охороною громадського порядку.

-Під час вибухів на арсеналі у 2017 році ми побачили наскільки проблематично було членам спеціалізованих служб повернутися у місто та приступити до виконання своїх обов’язків. Тому пропоную виготовити перепустки, які дозволять в’їзд у місто, у разі виникнення надзвичайної ситуації, — запропонував голова комісії з питань евакуації Микола Господарець. – А також визначити соціальних працівників та психологів, які б проводили роз'яснювальну роботу з населенням, допомагали б мешканцям громади подолати страх та паніку.

У разі виникнення вибухів боєприпасів та їх детонації в зону суцільного ураження на території громади потрапляють чотири населених пункти – Калинівка, Павлівка, Сальник та Мізяківська Слобідка, в яких проживає понад двадцять тисяч громадян, в тому числі двадцять осіб з обмеженими можливостями пересування.

Рішенням виконавчого комітету для організації евакуаційних заходів в громаді створено 6 збірних пунктів евакуації – три в Калинівці, два – в Павлівці та один – в Сальнику. Для проведення раптової евакуації з початком вибуху боєприпасів створено три пункти посадки в автотранспорт в місцях масового скупчення людей – в районі машзаводу та залізничного вокзалу в Калинівці, на автобусній зупинці біля церкви в Павлівці. Захист населення, яке проживає в десятикілометровій зоні можливого ураження, відбуватиметься шляхом укриття в захисних спорудах — підвалах, погребах тощо.

Також розроблено 11 приймальних пунктів евакуації в Заливанщині, Черепашинцях, Барежанах, Глинську, Нападівці, Радівці, Лемешівці, Люлинцях, Уладівському, Новій Греблі та Дружному.

Як працюють пункти збору та прийому евакуйованих учасники навчань ознайомилися на прикладі збірного пункту №3, який розгорнули у приміщенні Центру культури та дозвілля, та пункті прийому евакуйованих №7, що у Лемешівці.

В обох пунктах облаштовані медичні пункти, в яких медичну допомогу мешканцям громади надаватимуть лікарі та медичні сестри, кімнатами матері та дитини, а також залучені спеціалісти, які мають керувати ходом евакуації та прийомом евакуйованих, забезпечуватимуть евакуйованих продуктами харчування та товарами першої необхідності.

-Ми провели сьогодні плановий захід. І я вважаю, що ваші працівники відповідально віднеслись до цього. Були незначні, несуттєві розбіжності, на які ми звернемо вашу увагу, — підбив підсумки навчань заступник директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергій Дев’ятий. – Досвід 2017 року показав нам, що краще дути на холодну воду, ніж потім гнати і нічого не знати.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь