Пошук

Кількість хворих на Covid -19 у Калинівській громаді знову почала зростати

Дата: 08.04.2021 13:44
Кількість переглядів: 1283

За останні два дні Калинівщина знову лідирує за кількістю вперше виявлених випадків коронавірусу. Сьомого квітня Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України зафіксував у Калинівському районі 47 нових випадків коронавірусу, а восьмого квітня – 45. За два дні маємо майже сто нових випадків захворювання. Калинівська районна лікарня продовжує працювати у посиленому режимі.

-Ситуація у районній лікарні стабільна, — зазначає головний лікар Калинівської ЦРЛ Владислав Головащенко. – На ранок, восьмого квітня, на стаціонарному лікуванні перебуває вісімдесят сім хворих, в тому числі шестеро у реанімаційному відділенні. Сорок один хворий потребує кисневої підтримки.
Ще 279 хворих, в тому числі 19 дітей, лікуються амбулаторно. За словами заступниці головного лікаря Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Пастухової, кількість хворих, які звертаються за допомогою до сімейних лікарів, постійно коливається.

Розслаблятися не потрібно, не варто забувати про правила безпеки. І найголовніше — треба подбати про вакцинацію від коронавірусу, яка зменшить ризик важкого перебігу захворювання. На ранок 8 квітня вже 630 мешканців громади зробили щеплення від Covid-19, вакцинація продовжується й кожен охочий може зробити щеплення.

Для того, щоб не допустити чергового локдауна, який може боляче вдарити по фінансовому стані підприємців та мешканців громади, у Калинівській громаді почали дезінфікувати місця найбільшого скупчення людей. Працівники Калинівського районного сектора ГУ ДСНС України у Вінницькій області 6 квітня провели дезінфекцію установ та організацій Калинівки, а 7 квітня дезінфікували будинки культури, автобусні зупинки, приміщення старостинських округів, поштові відділення, бібліотеки у Нападівці, Радівці, Корделівці, Черепашинцях, Бережанах.

-На жаль, статистика невтішна. Ми бачимо, що кількість хворих знову почала зростати. А тому, прохання до кожного мешканця громади з відповідальністю віднестися до свого здоров’я та здоров’я людей, які вас оточують, — каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – При можливості переходьте на дистанційну форму роботи, уникайте місць скупчення людей, дотримуйтеся маскового режиму. Бережіть себе та своїх рідних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь