Пошук

Що калинівчанам варто знати при зміні постачальника газу

Дата: 08.04.2021 09:09
Кількість переглядів: 790

З 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу для населення. Кожен споживач блакитного палива отримав право обирати собі постачальника, залежно від ціни та сервісу. Але не завжди обіцяні переваги гравців газового ринку відповідають дійсності. Як показує практика, трапляються випадки, коли зміна постачальника газу породжує низку проблем та ризиків для споживачів, зокрема – відключення від газопостачання.
Відповідно до вимог Кодексу газотранспортної системи, будь-який постачальник природного газу зобов’язаний забезпечувати своєчасну реєстрацію споживача у власному Реєстрі споживачів на інформаційній платформі Оператора ГТС за умови дотримання споживачем укладеного із постачальником договору. І у випадку ініціювання виключення споживача із Реєстру споживачів постачальника, своєчасно (одночасно з наданням повідомлення Оператору ГТС) повідомляти споживача про вчинення таких дій.
Як показує досвід, не всі компанії дотримуються цих вимог. Тож, аби не потрапити у халепу, споживачам газу варто перевіряти наявність постачальника в Інформаційній платформі Оператора ГТС.
Також, під час вибору нового постачальника газу, необхідно врахувати не лише ціну, а й відгуки клієнтів та наступні критерії:

  • Надійність — тривалість роботи постачальника на ринку газу і наявність у нього ліцензії. Цю інформацію можна знайти на сайтах постачальників і НКРЕКП.
  • Сервіси — умови обслуговування, в тому числі наявність онлайн інструментів і регіональних відділень (якщо складне питання можна вирішити на місці з конкретним співробітником, це буде безсумнівним плюсом).
  • Покриття — якщо постачальник представлений у багатьох регіонах і обслуговує велику кількість клієнтів, то він зможе виконувати високі вимоги ринку. Такі постачальники закуповують блакитне паливо у великих обсягах, тому ви не ризикуєте залишитися без газу.

Обирайте надійного постачальника газу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь