Пошук

Фахівці Інклюзивно-ресурсного центру долучилися до акції «День поширення інформації про аутизм»

Дата: 05.04.2021 16:28
Кількість переглядів: 844

Фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Калинівської міської ради вперше долучилися до акції «День поширення інформації про аутизм» та проінформували жителів Калинівської громади про дітей з розладами аутистичного спектра, закликали всіх небайдужих одягнутися в блакитне на підтримку дітей з РАС.

Генеральна Асамблея ООН оголосила 2 квітня Міжнародним днем поширення інформації про проблему аутизму ще у 2007 році. День був встановлений для того, щоб підкреслити важливість допомоги аутистам для підвищення рівня їх життя. Символом цього дня вважається блакитний колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація у 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми.
-Двадцять перше століття — це час інформації, як правдивої, так і не правдивої, але ми всі інколи бажаємо хоча б на хвилинку усамітнитись та побути наодинці. Діти з розладами аутистичного спектра не за власним бажанням чи примхами завжди знаходяться у своїй «мушлі» усамітнення та відсторонення від навколишнього світу. Тому цією акцією ми інформуємо людей та закликаємо бути толерантнішими до особливих дітей. Адже особливі діти - це особливі виклики, - каже директорка Інклюзивно-ресурсного центру Аліна Мовчан.
Розлади аутистичного спектра – це не хвороба, а стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Аутизм неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь