Пошук

З 1 квітня починається весняно-літня заборона на вилов риби: про що варто знати калинівчанам

Дата: 30.03.2021 10:24
Кількість переглядів: 983

 

Фото без опису

З 1 квітня встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області, повідомляє  на своїй офіційній сторінці Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області.

Терміни заборони триватиме у річках та їх притоках з 1 квітня по 20 травня (включно), у водосховищах, озерах, ставках з 1 квітня по 09 червня (включно), за винятком ізольованих природних або штучно створених водних об’єктів, наданих у користування для потреб аквакультури. Вилов раків у всіх рибогосподарських водоймах  забороняється з 1 квітня по 09 червня (включно).

Разом з тим оголошуються нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Вінницької області, які знаходяться у зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області, за виключенням водойм, наданих в оренду суб’єктам господарювання, що здійснюють свою діяльність на умовах аквакультури та крім місць, де дозволяється любительський вилов риби однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

На Калинівщині  любительський і спортивний вилов риби з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом в нерестовий період 2021 року дозволяється на ділянці від автодорожнього мосту в Гущинцях (Іванівська ТГ)  до водозабірної споруди ДП «Калинівка-водоканал», по лівому березі та в корделівському ставку по греблі вздовж автомобільного шляху Вінниця-Житомир.

Також, під час нересту риби забороняється проводити в рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші.

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства, за яке передбачена відповідальність згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Про  порушення правил рибальства, збуту водних біоресурсів чи заборонених знарядь повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини за телефонами: 068 - 018-37-52 або 073 - 004-86-06 (цілодобово).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь