Пошук

«Дія. Цифрова освіта»: калинівчани мають можливість навчитися цифровим навичкам

Дата: 29.03.2021 16:24
Кількість переглядів: 602

Епідемія коронавірусу навчила  нас жити по-новому – в режимі онлайн. Але часто ми почуваємося безпорадними хоч і маємо вільний доступ до сучасних гаджетів, маємо можливість, але не маємо потрібних знань.  Міністерство цифрової трансформації запустило національний проєкт «Дія. Цифрова освіта». Мета цього проєкту навчити якнайбільше українців цифрової грамотності.

Калинівчани також можуть стати учасниками цього проєкту та ефективно і безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку.

Проєкт «Дія. Цифра» має дві складові: національну онлайн-платформу з цифрової грамотності – (https://osvita.diia.gov.ua) та мережу цифрових-хабів (https://osvita.diia.gov.ua/hubs).

Для навчання цифровій грамотності на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності обрали інноваційний формат – освітні серіали за участю відомих акторів та особистостей. На онлайн-платформі доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, серіал із цифрової грамотності для вчителів і серіал для батьків «Онлайн-безпека дітей». Після перегляду всіх серій освітнього серіалу передбачене тестування.

Можна також скористатися мережею цифрових хабів. Хаби цифрової освіти – це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Це бібліотеки, школи, університети, компанії і приватний сектор,  ЦНАПи, громадські організації. В мережі вільний доступ  більш ніж до  6000 хабів цифрової освіти по всій країні.

Цифрова грамотність – це здатність працювати, використовуючи ресурси, інструменти, процеси і системи, які відповідають за оцінювання інформації, отриманої через медіа-ресурси, і використовувати таку інформацію для вирішення своїх проблем, здобуття знань. В наш час ці знання стають такими ж важливими як вміння читати та писати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь