Пошук

З яких громадських криниць Калинівки не можна пити воду: результати перевірки

Дата: 26.03.2021 09:07
Кількість переглядів: 4003

Фото без опису

Працівники Калинівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень відібрали проби води із громадських криниць Калинівки та перевірили їх на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники.

-У результаті досліджень встановлено, що проби води не відповідають вимогам державних санітарних правил та норм по мікробіологічним показникам та по санітарно-хімічних показниках. Ми виявили значне перевищення норми по вмісту нітратів в громадських  криницях, - повідомив завідувач відділу Андрій Кутинський. – Воду з таких криниць категорично забороняється використовувати для пиття та приготування їжі. Також  необхідно провести дезінфекцію та очищення криниць та організувати повторний відбір проб води.

Вода, забруднена нітратами, надзвичайно небезпечна для дитячого організму, а особливо для дітей у перші місяці життя. При тривалому вживанні забрудненої нітратами води і овочів розвивається хронічна нітратна інтоксикація.

Чутливими до нітратів є також особи похилого віку, хворі на анемію, дихальну та серцево-судинну системи. Трапляються випадки захворювання й у дітей старшого віку (після споживання води з високим вмістом нітратів).

Перелік криниць з підвищеним вмістом нітратів:

вул. І.Франка, 35 - перевищення вмісту нітратів  в 2,3 рази. Фактичний міст нітратів   115,0 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3 Показник загальної жорсткості перевищує нормативне значення в 1.1 рази.

вул. Маяковського, 2  – перевищення вмісту нітратів  в 2.9 рази. Фактичний міст нітратів   148,0 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3 Показник загальної жорсткості перевищує нормативне значення в 1.1 рази.

вул. Маяковського, 4  – перевищення вмісту нітратів  в 1,7 рази виділені. Фактичний міст нітратів   85,5 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3

вул. Маяковського, 5  – перевищення вмісту нітратів  в 1,6 рази. Фактичний міст нітратів   80,0 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3

вул. Маяковського, 7 - перевищення вмісту нітратів  в 1,9 рази. Фактичний міст нітратів   97,2 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3

вул. Першутова, 1а - перевищення вмісту нітратів  в 3,6 рази. Фактичний міст нітратів   180,8 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм.3   Показник загальної жорсткості перевищує нормативне значення в 1.7 рази.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних