Пошук

Відбулася 5 чергова сесія Калинівської міської ради 8 скликання

Дата: 24.03.2021 16:11
Кількість переглядів: 2374

Фото без опису

24 березня відбулася 5 чергова сесія Калинівської міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяв участь депутат обласної ради Ілля Гуменчук.

Традиційно засідання розпочалось із звіту про зміни, які відбуваються у громаді за міжсесійний період. Цього разу депутати та запрошені переглянули відеозвіт про реконструкцію приймального відділення. У відділенні завершують ремонтні роботи, отримали апарат комп’ютерної томографії вартість якого 12 мільйонів гривень, УЗД апарат, цифровий рентген-апарат та інше медичне обладнання, яке дасть змогу надавати якісну та безкоштовну медичну допомогу мешканцям громади.

На початку засідання міський голова Василь Поліщук звернувся до депутатів з проханням зняти з порядку денного розгляд питання про затвердження Плану модернізації та оптимізації мережі закладів освіти Калинівської міської територіальної громади.

-До мене звернулося ряд депутатів і я особисто не згодний із тим планом оптимізації, який розробив відділ освіти. Потрібно доопрацювати це питання, адже такі великі школи як у Радівці, Черепашинцях, де навчається сто тридцять, сто сорок учнів, ми не можемо понижувати у ступені. Економити треба, але не на цьому. Ми вже економимо на паливі, власними силами заготовляємо дрова для опалення навчальних закладів. Будемо економити на управлінському апараті, а не на вчителях, - звернувся до присутніх Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Питання потребує додаткового вивчення. Ми будемо запрошувати до обговорення громадськість, педагогічні колективи, керівників громад, щоб вивчити їх думку. Так, є школи, в яких навчається тридцять сім – сорок учнів. Тут, без сумніву, потрібно понизити навчальний заклад до першого ступеня, але робити такі радикальні зміни ми не можемо і не будемо.

Депутати одноголосно підтримали пропозицію міського голови та зняли дане питання з порядку денного на доопрацювання.

У ході засідання депутати розглянули двадцять два питання, які були внесені до порядку денного. Серед них більша частина – це організаційні питання, які виникли у зв’язку із проведенням Децентралізації. Серед таких -  питання про надання комунальному підприємству «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської міської ради дозволу про взяття майна на баланс, про надання згоди на безоплатне прийняття майна в комунальну власність Калинівської міської територіальної громади, про передачу транспортного засобу в комунальну власність Іванівської сільської територіальної громади, який раніше обслуговував Пиків та села, які увійшли до Іванівської ОТГ, про затвердження Положення про фінансове управління Калинівської міської ради у новій редакції, про затвердження актів приймання-передачі майна у комунальну власність Калинівської міської ради та інші.

Одноголосним було голосування депутатів про внесення змін до рішення 2 сесії міської ради 8 скликання від 23 грудня 2020 року  №115 «Про бюджет Калинівської міської територіальної громади на 2021 рік». Так, окрім інших запланованих видатків, депутати спрямували кошти на виготовлення баків для побутових відходів, заміну каналізаційних мереж біля двох будинків по вулиці Возз’єднання, а також виділили біля 500 тисяч гривень для комплектування приймального відділення.

Калинівський міський голова від імені депутатів міської ради ще раз подякував медичним працівникам, які надають допомогу хворим на коронавірус, за їх важку працю. А також закликав калинівчан цінувати цю працю та бути вдячними.

Депутати Калинівської міської ради також затвердили Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Калинівської міської ради та Про закриття полігону твердих побутових відходів, який знаходиться біля Калинівки.

За словами заступника міського голови Олександра Щьова, полігон вичерпав свій ресурс, тому потрібно його офіційно закрити. У планах рекультивація полігону та висадження зелених насаджень.

Також депутати підтримали пропозицію направити 200 тисяч гривень з екологічного податку на закупівлю декоративних насаджень для озеленення громади.

Благоустрій Калинівської громади планують покращити й за рахунок реалізації проєктів, які міська рада подає на конкурс Вінницької обласної ради «Комфортні громади».

Усі рішення чергової 5 сесії Калинівської міської ради 8 скликання будуть оприлюднені у встановлені строки на офіційному сайті Калинівської міської територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь